A virágos Hévízt zsűrízték

Hévíz 2012. ősze óta büszkélkedik a legvirágosabb magyar város címmel. Ennek birtokában az idei nyáron az európai városok versenyén is elindulhatott a zalai fürdőtelepülés.

A virágos Hévízt 2013. július 10-én a nemzetközi zsűri 12 tagja dottó vonattal járta be, ellátogattak a közeli Egregyre is. Figyelték a zöldterületek állapotát, a házak, kertek rendjét, a játszótereket, a Hévízi-tó környékét, az erdősávot, a római-kori egregyi templomot és környezetét, de fontos szempont az elbírálásnál az utak, járdák állapota, a környezettudatos civil összefogás és a városban tapasztalható életminőség is.

Hévíz városa tudatosan, a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködve készült a megmérettetésre, tavasszal a családok, szállodák, intézetek számára ingyenesen biztosított növénypalántákat és tartott előadásokat a komposztálásról, tudatos kertrendezésről is.
Azt, hogy Hévíz arany, ezüst vagy bronz minősítést nyer-e a virágos versenyben, szeptember végén tudhatjuk meg a Nieuwpoortban megrendezésre kerülő gálán.