Hévíz környéke

A Zala megyei kisváros, Hévíz az itt található gyógytónak köszönheti hírnevét. Már kétezer éve az ókori rómaiak is feljegyezték a tó csodatevő hatását, napjainkban a reumás és mozgásszervi betegek igen hatásos kezelést kapnak itt. Hévízi üdülésünket, kezelésünket érdemes összekapcsolni a környék felfedezésével, hiszen számtalan kulturális és természeti csoda várja az e vidékre látogatókat.

A Hévízhez közeli Egregyen a szőlőlugasok, pincék, éttermek között sétálva csodálhatjuk meg az Árpád-kori templomot.

Kerékpárral is könnyen megközelíthető Keszthely, ahol a Festetics-kastély és a tópart mellett számos múzeum és étterem várja a vendégeket. Ha kedvünk van, akár hajóval is eljuthatunk más Balaton-parti városba, de sétahajóról is megtekinthetjük a Keszthelyi-öblöt.

Gyenesdiáson kalandpark, Vonyarcvashegyen wakeboard pálya, Balatongyörökön a Szépkilátó is megér egy kirándulást. A Balatoni Bringakörúton egészen Szigligetig, Badacsonyig is tekerhetünk. Érdemes megkóstolni a környék „vulkanikus erejű” borait, jellegzetes ételeit.

Aki az erdei kirándulást részesíti előnyben a balatoni strandolás helyett, annak a Keszthelyi-hegység kínál számos útvonalat, de akár a tanúhegyeket is megmászhatjuk.

Pazar panoráma tárul elénk Badacsony, Szigliget, Gulács vagy a Csobánc tetejéről. A Balaton-felvidék lenyűgöző tájai, apró kis falvai szinte mesébe illenek. A Balaton déli partjára is kirándulhatunk: Balatonberény, Fonyód, Balatonlelle szintén híres a finom borairól, Balatonszemesen pedig betérhetünk a Kistücsök étterembe.

A középkori várak kedvelői útba ejthetik Szigligetet és Sümeget. A Hévízhez közeli Zalacsányon horgásztó várja a pecásokat. A Kis-Balaton lenyűgöző növény- és madárvilága a horgászok mellett a kirándulókat is vonzza, érdemes távcsővel útra kelni, hogy a tó közepén tanyázó ritka madarakat is megcsodálhassuk.

Aki kipróbálná a környék egyéb gyógyvizeit, az Kehidakustányra és Zalakarosra is tehet egy-egy napos kitérőt. Hévíz környékén nordic walking és lovaglási lehetőségek is várják az aktív pihenésre vágyókat. Ha hosszabb kirándulást tervezünk, ajánljuk Tihanyt és Pannonhalmát az apátsággal, valamint kulturális és gasztronómiai élményekkel.

Ha pedig az ősi nyugalmat, természetközelséget szeretnénk megtapasztalni, akkor hatalmas erdőivel, fazekasmestereivel és egyedi ízvilágával az Őrség az ideális úti cél.

Képek Hévíz környékérőlKapcsolódó ajánlataink