Vonyarcvashegy-Wakeboard pálya

A vonyarcvashegyi strand – elsősorban a számos sportolási lehetőségnek köszönhetően – már régóta a legnépszerűbb balatoni strandok egyike. Igen népszerű a minden évben június 1-jén nyitó vízisí- és wakeboardpálya.

A vonyarcvashegyi strand a Balaton egyik „legsportosabb” strandja, családunkkal, barátainkkal focizhatunk, röplabdázhatunk, úszhatunk, és ráadásul a wakeboardot is kipróbálhatjuk. Felszerelés sem kell hozzá, hiszen a pályabérlet árába beletartozik a felszerelés kölcsönzése is, de természetesen vihetjük a saját felszerelésünket. Délelőtt 9 és 11 óra között van oktatás, érdemes legalább egy órát venni, mert utána sokkal könnyebb és élvezetesebb lesz a vízisíelés. Attól függően, hogy mennyire vagyunk profik, illetve edzettek, vásárolhatunk félórás, órás, kétórás vagy akár egész napos bérletet.

A megfelelő úszástudás elengedhetetlen. Nyolc év alatti gyerekek nem használhatják a pályát. Nagyszerű szórakozás, ugyanakkor meglehetősen igénybe veszi valamennyi izmunkat, elsőre nem könnyű, de rövid gyakorlás után már vízisíelhetünk, ráadásul a Balatonon, és ez nem mindannapi élmény. A barátok, családtagok a partról, a vízből vagy a part menti bárok, éttermek egyikéből fotózhatnak, szurkolhatnak. Nyáron, a főszezonban a népszerű vonyarcvashegyi strandon gyakori a telt ház. Egy mozgalmas nap után esténként a bárokban és a környék egyik legjobb diszkójában szórakozhatnak a vendégek.

Képek a vonyarcvashegyi wakeboard pályáról