Gyógyulás

1Kerékpár és gyógyfürdőkKerékpár és gyógyfürdők – tökéletes kombináció testnek és léleknek.2Aktív kikapcsolódás minden időbenSportolási, aktív kikapcsolódási lehetőségek a Balaton környékén.3Kulináris élvezetek HévízenKülönleges kulináris élvezeteket nyújtó éttermek és hangulatos kávézók Hévízen és a Balaton környékén.4Badacsony, az istenek nektárjaKóstolja meg a tüzes badacsonyi borokat!5Wellness - kényeztetés egész évbenTesti-lelki kényeztetés egész évben Hévízen és környékén.6Tapolca Tavasbarlang és GyógybarlangCsónakázás és gyógyulás a föld alatt, Tapolcán.7Piaci séta HévízenSétáljon velünk a Hévízi piacon, kóstolja meg a helyi ízeket.8Keszthely Balaton-partSétáljon a keszthelyi Balaton parton.9Termálfürdők a környékenGyógyfürdők Hévíz közelében.10Egregy: kóstoljon bele!Éttermek, borok, magyaros vendéglátás, kitűnő ételek és csodálatos panoráma Hévízen, az egregyi városrészben.11Energia és feltöltődésPozitív energiaáramlások a Hévízi-tónál.12Zalaszántó, GyenesdiásGyógyító energiamezők, energiarendszerek és csakrák a Keszthelyi-hegységben.13Hévíz-gyógytóA legfontosabb tudnivalók a Hévízi-gyógytóról.14Hévízi kávézók és éttermekHévíz kávézói, éttermei.

Hévízi programok gyógyulni vágyóknak

Hévízen elmúlnak a reumás fájdalmak, programlehetőségek a kúra alatt.

A Hévízi-tó gyógyhatása több mint kétezer éve ismert, gyógyvize a világon egyedülálló összetételének köszönhetően reumás és mozgásszervi panaszok kezelésére eredményesen alkalmazható.

A hévízi gyógykúrák idején orvosi javaslatra összeállított kezeléseken veszünk részt. A tóban fürdés mellett naponta többféle – gyógymasszázs, gyógytorna, súlyfürdő, iszappakolás vagy fizikoterápiás – kezelést is kapnak a betegek, ezek után délutáni szieszta javasolt.

A gyógyfürdőből a szállás felé sétálva egy cukrászdában süteménnyel vagy fagylalttal pótolhatjuk gyorsan az elveszett energiákat, de a helyi vagy környékbeli éttermek is várják a vízben megéhező vendégeket. Esténként kellemes sétával eljuthatunk az egregyi szőlőhegyig, ahol zeneszó mellett finom ételekkel, borokkal csalogatják a turistákat a helyi vendéglők.

Hévízen sétálva az üzletek is vásárlásra csábítanak, sőt a szépségszalonok szolgáltatásait is igénybe vehetjük.

Egy Balaton-parti séta vagy sétahajózás naplementekor szintén csodás élmény, délutáni programként a környékbeli múzeumok kiállításait is megtekinthetjük.

Nyári fesztiválokat is rendeznek Hévízen és a környező városokban, ahol helyi kézművestermékek és finom borok között válogathatunk.

Egy-egy napos szünetet is beiktathatunk a kezelések közé, ilyenkor kicsit messzebb is merészkedhetünk Hévíztől: Tihany, Pannonhalma, a Kis-Balaton vagy az Őrség felejthetetlen élményekkel gazdagítja a látogatókat.

Akinek igénye van az aktívabb kikapcsolódásra, golfozhat, teniszezhet, kerékpározhat, sőt kipróbálhatja a nordic walkingot is.