Hévízi borfesztivál

A hévízi nyár egyik kiemelkedő eseménye az augusztusi Hévízi Borünnep.

Minden év augusztus 20-ának hetében rendezik meg a hagyományos Hévízi Borünnepet; 2013-ban augusztus 16. és 20. között várják a borkedvelőket.

A környékbeli bortermelőkön kívül idén Balaton-felvidéki és olasz borokat mutatnak be.

Természetesen nemcsak finom borokat ihatunk, hanem jókat falatozhatunk is a borünnepen, frissen készített rablónyársak, sült kolbászok, lángos, kürtőskalács várja az éhes vendégeket.

Környékbeli kézműves mesterek termékei közül is válogathatunk, fából, kerámiából, de akár kukoricacsuhéból készült dísz- vagy használati tárgyakat is vehetünk a készítőktől.

A borfesztivál idején számos programot szerveznek a vendégek szórakoztatására, minden korosztály megtalálja a neki való előadást, koncertet.

A fellépők között olyan magyar sztárok lesznek, mint Gregor Bernadett, Kapócs Zsóka, Malek Andrea vagy az új Republic együttes.

Esténként garantált az önfeledt szórakozás és a jó hangulat.

Ha hévízi pihenésünk nem erre az időszakra esik, akkor sem maradunk borfesztivál nélkül, mert a közeli Balaton-parti települések valamelyikén nagy valószínűséggel rendeznek egyet.

Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök is többnapos borünneppel várja nyáron a vendégeket, de Badacsonyban, Szigligeten és Tapolcán is rendeznek bornapokat.

A szőlőt és a bort ezen a környéken szinte egész évben ünneplik, a januári Vince-napi pincejárástól a novemberi újbor ünnepig folyamatosan várják a borkedvelőket.

Ha valaki jobban kedveli a meghittebb hangulatú szőlőlugasos borkóstolást, a környékbeli borospincékben erre is van lehetőség. Egregy, Badacsony, Szigliget, Balatongyörök számos pincészete várja az egyéni látogatókat is.