Hévízi üdülés

A hévízi üdülés nem csupán a mozgásszervi panaszokkal küzdők részére javasolt. A kisváros és a közeli Balaton-part számos programmal, látnivalóval várja a vendégeket.

A gyógytóban fürdés prevenciós célokat is szolgál, a stresszes, rohanó hétköznapok után mindenki felfrissül, szinte újjászületik a tó vizétől.

A gyógytó 32-35 fokos vizének speciális összetétele, a tóban lebegő tavirózsák mind-mind hozzájárulnak a pihenéshez, a feltöltődéshez. Természetesen az egyedülálló vízösszetétel és az erre épülő terápiás lehetőségek széles tárháza sok-sok gyógyulni vágyót vonz a környékre. Nem véletlenül. A hévízi gyógyterápiát igénybe vevők a kezelések után hónapokig fájdalommentesen élhetnek.
Hévízen igen gazdag a szállásválaszték: kiadó szobák, apartmanok, családi panziók és több szállodakomplexum áll a vendégek rendelkezésére.

A nagyobb hotelek saját gyógyvizes medencével és képzett szakorvosgárdával várják a betegeket, akik akár wellnessezni, akár gyógykúrára jönnek, számtalan lehetőség közül választhatnak.

Hévízen, a tófürdőhöz vezető úton, a Schulhoff sétány növényritkaságai láttán a sétálók óhatatlanul lelassítják lépteiket. A közeli piacon a helyi termelők gazdag választékkal várják a vásárlókat.

A tavat övező erdőben is jót lehet sétálni a gyönyörű fák és virágok között. A Dottó vonat körbevisz a városon, és kijuthatunk vele a közeli Egregyre is, ahol az Árpád-kori templom mellett számos borospince és szőlőlugasos étterem hívogatja a vendégeket.

A Deák téren szinte egész nyáron vannak programok, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, kirakodóvásárral várják az érdeklődőket.

A hévízi üdülés jó alkalom arra, hogy felfedezzük a környéket is; a közeli Balaton-parton Keszthely, Szigliget, Badacsony nemcsak látnivalókat, kirándulási lehetőségeket kínál a pihenőknek, de finom, tüzes helyi borokat és balatoni ételeket is.

Az aktív pihenés hívei kerékpáros vagy gyalogtúrákat tehetnek, népszerű a nordic walking és a lovaglás is a környéken.

Képek a Hévízi-tórólKapcsolódó ajánlataink