Hévíz parkolás

Hévíz viszonylag kis város, nagy autóforgalommal, emiatt a parkolás – a nagy parkoló kivételével – körülményes és drága.

Hévízen fizetős parkolási rendszer üzemel. Gyakorlatilag a város bármelyik részén parkolunk, fizetnünk kell. A legolcsóbb és legkényelmesebb a parkolás az úgynevezett hévízi nagy parkolóban, amely közvetlenül a városközpontban található, és két irányból is be lehet oda hajtani.

Ezt a parkolót ajánljuk a Hévízre látogatóknak, mert az első óra itt ingyenes, és ezután óránként csupán 100 forintot kellett fizetnünk 2013 júniusában. A parkolóban több üzlet és étterem is van, gyalog 5 perc alatt a belvárosban vagyunk, a tófürdő északi bejárata szintén 5 perc gyalog, a főbejárat pedig maximum 10 perc kényelmes séta a hévízi sétálóutcákon keresztül. Fontos tudni, hogy a nagy parkolót 2013-ban – egy európai uniós támogatásnak is köszönhetően – teljesen felújítják, és a projekt részeként létrejön a hévízi közösségi közlekedés is.

A nagy parkolóban tehát valóban kényelmesen és olcsón lehet parkolni, a tóhoz érkező vendégeknek nem is érdemes máshol parkolóhelyet keresniük, mert egyrészt jóval drágább, másrészt a korlátozottan rendelkezésre álló városi parkolóhelyek általában foglaltak.

A városban parkoláskor mindenképpen váltsuk meg azonnal a parkolójegyet a közeli automatákban, mert a parkolást szigorúan ellenőrzik. Érvényes parkolójegy híján komoly büntetésre számíthatunk.

A téli időszakban a város ingyenes parkolási lehetőségeket biztosít, ennek részleteit a Hírek rovatban olvashatják.Kapcsolódó ajánlataink