Gasztronómia

1Hévízi borkóstolásHévízi borkóstolásKitűnő pincészetek, különleges borok, sajtok és borkorcsolyák, borozgatás Hévízen és környékén.2Kávézók és éttermekKulináris élvezetek HévízenKülönleges kulináris élvezeteket nyújtó éttermek és hangulatos kávézók Hévízen és a Balaton környékén.3badacsony-aho-az-istenek-nektarja-teremBadacsony, az istenek nektárjaKóstolja meg a tüzes badacsonyi borokat!4ŐrségDödöllézzen az ŐrségbenMagyarország talán legkülönlegesebb vidéke, információk, képek az őrségi kiránduláshoz Hévízről!5bab-avagy-a-gyenesdiasi-biopiacBAB-avagy a gyenesdiási biopiacPiacozás a gyenesdiási strand mellett.6BorfesztiválHévízi borfesztiválHévízi borfesztivál, változatos programok, fellépők, hazai sztárok és természetesen zamatos borok.7kozepkori-lovagi-jatekok-es-lakomaKözépkori lovagi játékok és lakomaLovagi torna, bajvívás, lovaglás és ügyességi verseny.8egregy-kostoljon-beleEgregy: kóstoljon bele!Éttermek, borok, magyaros vendéglátás, kitűnő ételek és csodálatos panoráma Hévízen, az egregyi városrészben.9Bor és gasztrotúraSzigliget, Badacsony bor és gasztrotúra Barangolja be velünk a badacsonyi és szigligeti hegyet.10Kávézók és éttermekHévízi kávézók és éttermekHévíz kávézói, éttermei.11gasztro highendLegjobb magyar éttermekItthon is egyre több nemzetközi minősítésű high-end étterem működik.12Borvidékek MagyarországonBorvidékek MagyarországonMagyar borok, a legszebb borvidékek Hévíz közelében.
Hévíz gasztronómia

Gasztronómiai választék Hévízen és környékén.

A hévízi gyógyüdülés során érdemes megkóstolni a helyi és környékbeli ízeket. A vendéglők finom ételsorokkal és borokkal várják a vendégeket, a hagyományos csárdahangulattól a fine dining vonalig szinte minden gasztronómiai élményben részünk lehet.

A hévízi gyógyüdülés jó alkalom arra, hogy megkóstoljuk a hamisítatlan zalai ízeket, a balatoni halételeket és tüzes borokat.

Hévízen és Egregyen számos étterem várja a vendégeket, esténként élő zenével, ezek a vendéglátóhelyek kellemes sétával elérhetők a szállásunkról.

A közeli Keszthely Halászcsárdája vagy Bacchus étterme autóval vagy taxival közelíthető meg a leggyorsabban.

Aki fél óránál többet is rászán az autózásra, hogy igazi gasztronómiai kalandban legyen része, annak jó szívvel ajánljuk a balatonszemesi Kistücsök éttermet, a balatonfüredi Baricska csárdát vagy akár a veszprémi Chiantit. Igazi fine dining élményben lesz részünk a Chateau Viszben vagy a budapesti Michelin-csillagos Costesben és Onixban.

Aki az egyszerűbb fogások híve, annak a sümegi középkori lakomákat ajánljuk.

Nyáron kedveltek a hévízi és balatoni lángosozók, halsütők is, de a hévízi és gyenesdiási piacon is jóízűt falatozhatunk.

A bor- és egyéb fesztiválok idején a borok mellett bőséges lacikonyha-választékkal, kürtőskaláccsal várják a vendégeket.

A borvidékek nemcsak a helyi finom borokat, hanem vendégváró falatokat is kínálnak, a pogácsától a pincepörköltön át a kifinomult borvacsorákig minden igényre találunk ételsorokat.