Nyáron

1Szép időben két kerékenSzép időben két keréken érdemes felfedezni a Balaton környékének nevezetességeit.2Kulináris élvezetek HévízenKülönleges kulináris élvezeteket nyújtó éttermek és hangulatos kávézók Hévízen és a Balaton környékén.3Balaton parti partikTökéletes éjszakai szórakozási lehetőségek fiataloknak és idősebbeknek egyaránt a Balatonnál.4Fesztivál kavalkádA legjobb fesztiválok a Balaton környékén érdeklődési körtől és korosztálytól függetlenül mindenkinek.5Keszthely Balaton-partSétáljon a keszthelyi Balaton parton.6Nyár, Balaton, strandokA legnépszerűbb strandok a Balaton északi és déli partján.7Vonyarcvashegy-Wakeboard pályaMagyarország legjobb wakeboard pályája Vonyarcvashegyen.8Balaton a felhők közülA Balaton szárazföldről élvezhető panorámáját csak a tó felhők közül elénk táruló látványa múlhatja felül.9Hévízi borfesztiválHévízi borfesztivál, változatos programok, fellépők, hazai sztárok és természetesen zamatos borok.10Egregy: kóstoljon bele!Éttermek, borok, magyaros vendéglátás, kitűnő ételek és csodálatos panoráma Hévízen, az egregyi városrészben.11AdriaKirándulás Hévízről az Adriai-tengerhez, Horvátország és Szlovénia gyönyörű üdülőhelyeire.12Velence, TriesztVelence, a lagúnák városa, egynapos kirándulás Hévízről Olaszországba. Dolce vita!13VitorlázásVitorlástúrák a tavon, a balatoni és magyarországi utazás fénypontja.14Hévíz-gyógytóA legfontosabb tudnivalók a Hévízi-gyógytóról.

Hévízi programlehetőségek nyárra

A nyári forgatagban, akár egy napra, akár két hétre érkezünk Hévízre, olyan gyorsan elrepül az idő, hogy szinte észre sem vesszük.

A hévízi gyógykezelések mellett nyáron már-már a bőség zavara fogad bennünket ebben a gyönyörű kisvárosban. A környékbeli látnivalók, a kirándulási lehetőségek, az éttermek és cukrászdák kínálata közül ki-ki megtalálja a kedvére valót, minden korosztály és stílus kedvelőire gondolnak a programszervezők.

Az aktív kikapcsolódás hívei a gyógykezelések után bebarangolhatják a környéket, gyalog, biciklivel, de akár gépkocsival is megközelíthetik a kirándulóhelyeket.

A Balaton-felvidék, a Balaton-part és a tanúhegyek egy-egy napos kirándulásai közben megismerhetjük a helyi éttermeket, borozókat, egy hideg fröccstől vagy házi szörptől felfrissülhetünk a nagy melegben.
Keszthelyt, Tihanyt, Balatonfüredet, sőt akár Pannonhalmát is érdemes felkeresni egy-egy napra, ahol nemcsak kulturális és gasztronómiai kalandozás, hanem festői városképek, tájak várnak ránk.

Az Őrség vagy a Kis-Balaton alapvetően a nyugalomra, csendre vágyóknak ajánlott, ám ha a nyüzsgés a lételemünk, akkor a balatoni strandok és fesztiválok színesíthetik meg a napjainkat. Szinte minden Balaton-parti település rendez fesztivált nyáron, ünneplik a keszeget, a süllőt, a kukoricát, a krumplit, kenyeret és persze a különböző borokat is. Ilyenkor változatos programok, kézművesvásár és étel-ital kóstolás várja a vendégeket.

Aki a helyi ételeket és borokat szeretné megkóstolni, annak Hévíz, Egregy, Keszthely mellett Balatonszemest, Veszprémet, Pannonhalmát ajánljuk még. Akár egy pincepörköltet ennénk, akár egy divatos fine dining menüsort kóstolnánk végig, minden igényre találunk éttermet a környéken.

A borokat illetően is szinte végtelen a választék, a kóstolás legkényelmesebb módja Hévízen a borfesztivál meglátogatása az augusztus 20. előtti héten.

A szelek, hullámok kedvelői körbehajózhatják a Balatont, vitorlással vagy sétahajóról fedezhetik fel a part menti látnivalókat.