Balatoni strandok

A Balaton északi és déli partja eltérő földrajzi adottságokkal rendelkezik. Az északi oldalon a változatos, dimbes-dombos tájnak köszönhetően gyorsabban mélyül a víz, míg a viszonylag sík déli oldalon sok helyen egész messzire be tud sétálni úszás nélkül.

Eltérés a két part között az is, hogy délen szinte csak szabadstrandokat, ezzel ellentétben északon néhány kivétellel csak fizetős strandokat találhat. Ne gondolja azonban, hogy az ingyenes strandok unalmasak és nem lehet mást csinálni a fürdőzésen és a napozáson kívül. Mindegyiken találhat sportpályákat, játszótereket és természetesen büféket is. A nagyobb déli parti települések szabadstrandjai pedig legalább olyan színvonalas és sokoldalú szolgáltatással állnak a turisták rendelkezésére, mint az északi part strandjai.

Ha Ön az aktív kikapcsolódást részesíti előnyben, az északi part a megfelelő helyszín nyaralásához. Különféle szárazföldi és vízi sportpályák (röplabda, foci, kosárlabda, tollaslabda) várják, valamint különlegességként Vonyarcvashegyen a szörfözést, vízisít és wakeboard-ot, Balatongyörökön a kajakozást és a falmászást próbálhatja ki. Gyenesdiáson igazi családbarát strand áll a rendelkezésére társasjátékokkal, gyerekpancsolókkal, a fiataloknak vízilabda és vízi kosár pályákkal.

A déli part ideálisabb a nyaralás eltöltéséhez, ha kisgyermekkel érkezik a Balatonhoz, hiszen a part közelében, a sekély vízben a legkisebbek is biztonságosan pancsolhatnak.

Természetesen egyetlen strandról sem hiányozhat az örök vízibicikli, a lángossütő, a palacsinta, a hekk és a különféle büfék sokasága.
Döntsön kedve szerint, válassza bármelyik strandot, garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodhat a Magyar Tenger partján.

Képek Balatoni strandokrólKapcsolódó ajánlataink