Siófok

Siófokról a nyaralás, strandolás, a balatoni éjszakák, a bulizás jut az emberek eszébe. A Balaton legnagyobb városa számos lehetőséget kínál az aktív és passzív pihenésre.

Siófok a Balaton déli partján fekszik, az M7-es autópályán vagy vonattal könnyen és gyorsan elérhető Budapestről és Hévízről egyaránt.

A városban több négycsillagos szállodakomplexum van, ezeknek külön wellnessrészlege rossz idő esetén és télen is biztosítja a strandélményt, a vizes kikapcsolódást. Persze magánszállásokból, kisebb panziókból is bőséges a választék, ugyanígy vendéglátóegységek sokasága várja az éhes-szomjas turistákat.

A strand menti sétányon egymást érik a koktélbárok, fagylaltárusok, diszkók és a különböző stílusú éttermek, kifőzdék.

A kikötőből menetrend szerinti hajójáratok, gyerek-, diszkó- és sétahajók indulnak, augusztus 20-án minden évben a pazar tűzijáték is innen látható a legjobban.

A hatalmas területen fekvő strand, az ott működő szórakoztatóegységek és büfék garantálják a pihenést, az egész napos programokat. Sportpályák, vízibicikli-kölcsönző, óriáscsúszda, játszóterek és animátorok várják a vendégeket.

A belvárosban a Víztorony és környéke kínál kellemes időtöltést, a parkokban sétálva pedig felidézhetjük a múlt század eleji hangulatot is. A szabadtéri színpadon operett-előadásokon, színdarabokon szórakozhat a közönség.

Siófok kultikus éjszakai szórakozóhely, az Aranypart és a belváros diszkói, bárjai külföldön is ismertek. A Palace, a Flört és a strandon üzemelő Beach Klub is igen népszerű.

Siófok éjszaka is könnyen elérhető a vasút úgynevezett bulijáratával. A városban éjjel-nappal nagy a nyüzsgés, jövés-menés, minden korosztály szívesen belekóstol az éjszakába is, nem ritka, hogy éjjel kettőkor babakocsit toló szülők vagy nyugdíjas korúak andalognak a sétányon.Kapcsolódó ajánlataink