Balatonlelle

A déli part legnépszerűbb településeinek egyike. A pezsgő éjszakai élet, gyönyörű víztükör, vitorlázás, strandok, éttermek, vendéglők, igazi balatoni nyári forgatag.

A balatonlellei kikötő az egyik legszebb a déli parton, természetesen lehetőség van vitorlás bérlésére akár kapitánnyal vagy – a megfelelő vizsgák birtokában – kapitány nélkül.

A 2006-ban nyitott Aquapark kedvelt központ a parton, természetesen a gyerekeknek nagyszerű szórakozás a csúszdapark, de a szülőkkel együtt még izgalmasabb az egész napos szórakozás.
A nyári szezonban Balatonlelle központjában megtalálható a cirkusz és a hozzá tartozó vidámpark.

Balatonlellétől dél felé húzódnak a Somogyi-dombság első zöld lejtői, melyek kitűnő szőlőtermelő területek. A dél-balatoni borút híres pincészetei is itt vannak. A panorámát általában az északi part településeihez szokás kötni, ám aki ellátogat a Balatonlelle mögött húzódó szőlőhegyre, ritka szép kilátásban gyönyörködhet, és megcsodálhatja a Balaton-felvidék dombjait, hegyeit is.

Balatonlelle – központi elhelyezkedésének köszönhetően – ideális kiindulópont a környéken és a régióban található legnépszerűbb látnivalók felfedezéséhez.

Képek BalatonlellérőlKapcsolódó ajánlataink