Balatonboglár

Balatonboglár a déli part egyik legszebb üdülőhelye és az egyre népszerűbb Balaton-átúszás helyszíne. A gyönyörű környezet, a kiváló vízminőség és strand, a Somogyi-dombság, az északi part csodálatos látványa, valamint a Dél-balatoni borvidék híres pincészetei rengeteg turistát csábítanak Balatonboglárra és a környékre.

Az évente megrendezett Balaton-átúszás országosan is az egyik legnépszerűbb tömegsportrendezvény. A Balaton-átúszás megrendezését általában csak az időjárás befolyásolja, rossz idő és erős szél esetén a rendezvényt törlik vagy elhalasztják a szervezők. A nevezők az északi partról, Révfülöpről indulnak, és 5200 méter teljesítése után érik el a balatonboglári célt. Nevezési díjat kell fizetni, és ki kell tölteni a jelentkezési lapot, sőt kötelező az orvosi vizsgálat is. A résztvevőket folyamatosan indítják. Nevezés előtt mindenképpen érdemes tájékozódni az aktualitásokról.

A Balaton-átúszás mellett népszerű tömegsportrendezvények a tónál: a Balaton Maraton kerékpárral vagy a Balaton Ultramaraton és a Keszthelyi Kilométerek.

A Balatonboglárra érkezők számára természetesen a legfőbb vonzerő a Balaton és a strandok. A boglári strandokon a korábban épített védművek elbontása után sikerült az eredeti természetes állapotokat visszaállítani, ennek köszönhetően mindkét strand fövenyes, a víz sekély és tiszta, a meder pedig kellemes homokos.

Balatonbogláron főként a magánszállások és családi panziók ajánlataiból válogathatunk, a legnépszerűbb szálláshelyek a parti sétány, a balatonboglári kikötő és a Platán sor közelében vannak, nem messze a strandtól. A nyári főszezonban számos rendezvény és program közül választhatnak a vendégek Balatonbogláron és környékén. Népszerű program a balatoni nyárban a Balatonboglári Bornapok, hiszen a környék régóta híres zamatos borairól. A legnépszerűbb pincészetek a környéken a Konyári, valamint a Légli testvérek, Ottó és Géza pincészetei. A pincészetek a borturizmus teljes palettáját kínálják, a szervezett borkóstolás mellett étkezési és szálláslehetőség is van.

Képek BalatonboglárrólKapcsolódó ajánlataink