Balatoni hajókázás

A Balatonnál a sok program között akad egy, mondhatni kötelező, ha a tó környékén töltjük a szabadságunkat. Ez pedig a hajókázás.

A szokásos sétahajózás mellett számos különleges kirándulás közül választhatunk, amelyek során páratlan élményekkel gazdagodhatunk.

Az egyik legkedveltebb s talán legromantikusabb a Naplemente túra. Felejthetetlen látvány, ahogy a lemenő nap aranyszínűre festi a víztükröt.

Tovább fokozhatjuk a hatást, ha a Grill party elnevezésű utat választjuk, hiszen a naplementét ízletes grillvacsora mellett csodálhatjuk meg.

Ha esti társasági programra vágyunk, ajánljuk az egyik bulihajót, amelyen néhány kellemes órát tölthetünk táncolással – a hullámokon ringatózva.

Kellemes kikapcsolódást ígérnek azok a túrák is, melyek a hajókázás mellett szárazföldi programot is kínálnak. Ilyen a Tihany túra, a Badacsony túra, valamint a Levendula túra. Mindhárom esetben a kikötés után városnéző kisvonattal utazhatunk a látnivalókhoz, elfogyaszthatunk egy fantasztikus ebédet egy hangulatos étteremben, és természetesen megkóstolhatjuk a zamatos balatoni borokat.
A legfiatalabbaknak is akad vonzó program az ajánlatok között. Amíg a gyerekhajón a bohócok szórakoztatják a kicsiket, a szülők a lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek.

Kevésbé szórakoztató, inkább funkcionális szerepet töltenek be a Balatonon közlekedő kompok. Minden nap – kora reggeltől késő estig – 40 percenként visznek át Tihany és Szántód között az egyik partról a másikra, lerövidítve az autóval igen hosszú utat.

Nyaralásakor ismerkedjen meg a Balatonnal közelebbről is, és fedezze fel a tó és a környék páratlan szépségét egy hajóról.

Képek a Balatoni hajókázásrólKapcsolódó ajánlataink