Autóval

1tihany-viszhang-es-a-levendulaTihany – visszhang és a levendulaNem csak kecskekörmök, visszhang és a levendula.2ŐrségDödöllézzen az ŐrségbenMagyarország talán legkülönlegesebb vidéke, információk, képek az őrségi kiránduláshoz Hévízről!3Pannonhalmi ApátságA Pannonhalmi FőapátságPannonhalma, ahol a bencés tradíciók a modernitással találkoznak.4KehidakustányTermálfürdők a környékenGyógyfürdők Hévíz közelében.5kozepkori-lovagi-jatekok-es-lakomaKözépkori lovagi játékok és lakomaLovagi torna, bajvívás, lovaglás és ügyességi verseny.6Pandorf OutletParndorf Outlet bevásárlásVilágmárkák 50-70% árengedménnyel, egész évben.7BécsBécs, Ausztria, München, BudapestBécs, Ausztria, München, Budapest, Adria – mindent egy vízummal.8MünchenMünchenHétvégi kirándulás és bevásárlás Münchenben.9AdriaAdriaKirándulás Hévízről az Adriai-tengerhez, Horvátország és Szlovénia gyönyörű üdülőhelyeire.10Forma 1Forma–1A mogyoródi Hungaroring Forma–1-es versenye kihagyhatatlan program a száguldás szerelmeseinek.11Kis-Balaton (BdNP fotótár)Kis-Balaton – az élő természetFedezze fel a Kis-Balaton élővilágát, kerüljön kapcsolatba a természettel.12Bécs felfedezéseBécs felfedezéseA legnépszerűbb kirándulás hévízi indulással: bécsi városnézés, bevásárlás, kultúra, luxus.13BudapestBudapestA magyar főváros nevezetességei.14gasztro highendLegjobb magyar éttermekItthon is egyre több nemzetközi minősítésű high-end étterem működik.15Borvidékek MagyarországonBorvidékek MagyarországonMagyar borok, a legszebb borvidékek Hévíz közelében.
Hévíz környéki látnivalók és programok autóval érkezőknek

Hévíz környékét autóval tudjuk a leggyorsabban felfedezni, akár hagyományos, akár gasztronómiai vagy kulturális kirándulást szervezünk.

Hévíz környékét autóval tudjuk a legegyszerűbben felfedezni, akár hagyományos, akár gasztronómiai vagy kulturális kirándulásra indulunk.

Hévízen a gyógyfürdőzés idején nincs szükségünk autóra, a városban nyugodtan a szállásunkon vagy a nagy őrzött parkolóban hagyhatjuk az autót, gyalogosan tudunk közlekedni.

Ha a közeli vagy távolabbi környéket szeretnénk felfedezni, a legkényelmesebb módja ennek, ha saját vagy bérelt autóval indulunk el.

A közeli Keszthely számos kulturális és gasztronómiai helyszínnel vár, de a Balaton-parton továbbhaladva Balatongyörök, Szigliget, Badacsony, Tihany és Balatonfüred is lenyűgöző szépségű. A Balaton-felvidék és a tanúhegyek tüzes boraikkal és lélegzetelállító panorámával csábítanak. Ha a Balaton déli partján kirándulunk, az M7-es autópálya helyett az alacsonyabb rendű utakon haladva fedezzük fel a vidéket. Mesés a rálátás az északi partot körülölelő hegyekre.

Páratlan élmény a Kis-Balaton vagy az Őrség felfedezése, a természetvédelmi területeken kijelölt parkolóhelyen hagyhatjuk autónkat, és gyalog vagy biciklivel folytathatjuk utunkat.

A borvidékek meglátogatását autóval vagy kétnaposra tervezzük, vagy előre beszéljük meg, ki lesz a sofőr visszafelé, mert borkóstolás után már nem vezethetünk.

Ha egy kellemes vacsoráért rászánjuk az időt az autózásra, akkor Balatonszemes, Visz, Budapest, Pannonhalma és Bécs kínál fine dining élményeket, de kiváló csárdákat találunk Keszthelyen, Balatonfüreden és Egregyen is.

Távolabbi autós úti cél lehet Pannonhalma, Bécs, Graz és Budapest is. Autópályán négy-öt óra eljuthatunk a horvát tengerpartra, télen az osztrák síterepek is könnyen megközelíthetők Hévízről.