Autóval

1Tihany – visszhang és a levendulaNem csak kecskekörmök, visszhang és a levendula.2Dödöllézzen az ŐrségbenMagyarország talán legkülönlegesebb vidéke, információk, képek az őrségi kiránduláshoz Hévízről!3A Pannonhalmi FőapátságPannonhalma, ahol a bencés tradíciók a modernitással találkoznak.4Termálfürdők a környékenGyógyfürdők Hévíz közelében.5Középkori lovagi játékok és lakomaLovagi torna, bajvívás, lovaglás és ügyességi verseny.6Parndorf Outlet bevásárlásVilágmárkák 50-70% árengedménnyel, egész évben.7Bécs, Ausztria, München, BudapestBécs, Ausztria, München, Budapest, Adria – mindent egy vízummal.8MünchenHétvégi kirándulás és bevásárlás Münchenben.9AdriaKirándulás Hévízről az Adriai-tengerhez, Horvátország és Szlovénia gyönyörű üdülőhelyeire.10Forma–1A mogyoródi Hungaroring Forma–1-es versenye kihagyhatatlan program a száguldás szerelmeseinek.11Kis-Balaton – az élő természetFedezze fel a Kis-Balaton élővilágát, kerüljön kapcsolatba a természettel.12Bécs felfedezéseA legnépszerűbb kirándulás hévízi indulással: bécsi városnézés, bevásárlás, kultúra, luxus.13BudapestA magyar főváros nevezetességei.14Legjobb magyar éttermekItthon is egyre több nemzetközi minősítésű high-end étterem működik.15Borvidékek MagyarországonMagyar borok, a legszebb borvidékek Hévíz közelében.
Hévíz környéki látnivalók és programok autóval érkezőknek

Hévíz környékét autóval tudjuk a leggyorsabban felfedezni, akár hagyományos, akár gasztronómiai vagy kulturális kirándulást szervezünk.

Hévíz környékét autóval tudjuk a legegyszerűbben felfedezni, akár hagyományos, akár gasztronómiai vagy kulturális kirándulásra indulunk.

Hévízen a gyógyfürdőzés idején nincs szükségünk autóra, a városban nyugodtan a szállásunkon vagy a nagy őrzött parkolóban hagyhatjuk az autót, gyalogosan tudunk közlekedni.

Ha a közeli vagy távolabbi környéket szeretnénk felfedezni, a legkényelmesebb módja ennek, ha saját vagy bérelt autóval indulunk el.

A közeli Keszthely számos kulturális és gasztronómiai helyszínnel vár, de a Balaton-parton továbbhaladva Balatongyörök, Szigliget, Badacsony, Tihany és Balatonfüred is lenyűgöző szépségű. A Balaton-felvidék és a tanúhegyek tüzes boraikkal és lélegzetelállító panorámával csábítanak. Ha a Balaton déli partján kirándulunk, az M7-es autópálya helyett az alacsonyabb rendű utakon haladva fedezzük fel a vidéket. Mesés a rálátás az északi partot körülölelő hegyekre.

Páratlan élmény a Kis-Balaton vagy az Őrség felfedezése, a természetvédelmi területeken kijelölt parkolóhelyen hagyhatjuk autónkat, és gyalog vagy biciklivel folytathatjuk utunkat.

A borvidékek meglátogatását autóval vagy kétnaposra tervezzük, vagy előre beszéljük meg, ki lesz a sofőr visszafelé, mert borkóstolás után már nem vezethetünk.

Ha egy kellemes vacsoráért rászánjuk az időt az autózásra, akkor Balatonszemes, Visz, Budapest, Pannonhalma és Bécs kínál fine dining élményeket, de kiváló csárdákat találunk Keszthelyen, Balatonfüreden és Egregyen is.

Távolabbi autós úti cél lehet Pannonhalma, Bécs, Graz és Budapest is. Autópályán négy-öt óra eljuthatunk a horvát tengerpartra, télen az osztrák síterepek is könnyen megközelíthetők Hévízről.