Bécs, Ausztria, München, Budapest

A Hévízre látogató turisták általában hosszabb időre jönnek pihenni a világhírű gyógytóhoz, gyakori, hogy minimum két hetet töltenek a gyógyüdülőhelyen. Hévíz – ideális elhelyezkedésének köszönhetően – Közép-Európa nyugati határához közel, ideális kiindulópont a környező országok nevezetességeinek felfedezéséhez.

Tervezhetünk egy- és többnapos, rövidebb és hosszabb kirándulásokat, vonzó úti cél nyáron az Adriai-tenger partja, ezen belül is a szlovéniai Portorož, további kedvelt kirándulóhely Szlovéniában a Bledi-tó, illetve városnézés Szlovénia két legnagyobb városában, Ljubljanában és Mariborban.

Hévízről rendszeresen szerveznek egynapos városlátogatásokat, kirándulásokat Ausztriába is, de természetesen egyénileg is felfedezhetjük szomszédos ország Hévízhez közeli nevezetességeit. Bécsbe két és fél óra alatt eljuthatunk autóval. Ezt a kirándulást érdemes egybekötni egy bevásárlással a Parndorfi Outlet Centerben, ahol a folyamatos akciók jóvoltából kedvező áron vásárolhatunk világmárkákat. Bécs mellett a grazi kirándulás is népszerű program, télen pedig gyakran átmennek az Alpokba síelni a hévízi vendégek.

Szlovákiában mindenképpen érdemes megtekinteni a fővárost, Pozsonyt, amely egykor Magyarországi fővárosa volt. Sokak kedvelt úti célja Bajorország fővárosa, München, amely az egyik legelegánsabb és leggazdagabb német város, számos kulturális látnivalóval, no meg kitűnő bajor sörökkel és vendéglátással. München hat óra autóút Hévízről, és közben akár Mozart városában, Salzburgban is megállhatunk.
A magyarországi kirándulások is igen kedveltek, hiszen Hévíztől nincs olyan messze Budapest, ahol a Gellérthegyről vagy a Várból megcsodálhatjuk és lefényképezhetjük a gyönyörű panorámát, és akár vásárolhatunk is a bevásárlóközpontokban. Hévízről szabadidőnkben kirándulhatunk a Balatonhoz, például a Tihanyi-félsziget természetvédelmi területe, a csodálatos panoráma és hangulatos bevásárlóutcája örök, felejthetetlen élmény.

A külföldi turisták mindezt útlevél-ellenőrzés nélkül, szabadon megtehetik, utazhatnak az érvényes schengeni vízummal, hiszen az említett látnivalók mind-mind a Schengen-zónán belül vannak. Szlovénián keresztül még akár Velencébe is elmehetünk Hévízről, Trieszten át hat óra alatt Olaszország és a világ egyik leghíresebb városában lehetünk.

Képek a környező országok nevezetességeiről