Hévízi strand

A Hévízre látogató turisták közül sokan érdeklődnek a hévízi strand iránt, azonban jó tudni, hogy a gyógyfürdő nem tekinthető hagyományos értelemben strandnak, elsősorban a gyógyulni, pihenni vágyókat várja a nyitott tófürdő. A közeli Balaton-parton azonban több igényes strand is van.

Természetesen a Hévízi Tófürdőbe is lehet családi belépőjegyet vásárolni, a Festetics Fürdőházban több élményelemes wellnessmedence, valamint a tófürdő területén napozóteraszok és napozóágyak  valamint egy gyerekmedence áll a vendégek rendelkezésére.

Ám ha klasszikus strandélményre vágyunk, inkább a közeli balatoni strandokat vagy más termálvizes fürdőket keressünk fel. Lubickolásra, úszásra a hévízi szállodák, apartmanok medencéiben is van lehetőség.

Hévízhez a keszthelyi strandok esnek a legközelebb, rossz idő esetén a balatoni fürdőzés helyett a kehidakustányi vagy zalakarosi termálfürdőben strandolhatunk.

A balatoni strandokon játszóterek, sportpályák is vannak. Napközben animátorok, zenés programok, este meg igazi bulihangulat várja a vendégeket. A Hévízi-tó ezzel szemben a nyugodt pihenés, a testi-lelki feltöltődés szigete.

A tóban orvosi javaslat nélkül 30 perc fürdőzés ajánlott, mert hosszabb idő után a szervezetet túlságosan igénybe veheti a gazdag ásványi összetételű gyógyvíz. A tófürdő a konkrét betegségek kezelése mellett kitűnő lehetőség a prevencióra és a nyugodt kikapcsolódásra is.

Érdemes kipróbálni mindkét fürdőzési élményt: a nyugodt, pihentető hévízi fürdést és a mozgalmasabb strandolást is.

Képek strandokrólKapcsolódó ajánlataink