Balatoni programok

Legyen szó akár aktív pihenésről, akár kulturális kikapcsolódásról, a Balaton mindenhez ideális helyszín. A települések sokszínű programkínálatában ki-ki megtalálja a kedvére valót.

A tó egész évben számos programmal várja a turistákat, de természetesen nyáron a leggazdagabb a kínálat. Célszerű már az utazás megtervezésekor rákeresni, milyen lehetőségek közül válogathatunk, majd megérkezés után keressük fel konkrét ajánlatokért a helyi Tourinform irodát. A viszonylag kis távolság miatt érdemes minden nap más és más elfoglaltsággal színesíteni a pihenésünket.

A nyár elsősorban a fesztiválok szezonja. A tó partján a balatoni borok, a magyar kultúra és hagyományőrzés, valamint a zene adja az alapját ezeknek a rendezvényeknek, minden esetben kiegészítve kulináris élvezetekkel.

A főleg júliusban és augusztusban megrendezésre kerülő fesztiválok minden korosztály számára kiváló szórakozási lehetőségeket nyújtanak, hiszen a szervezők gondolnak a legfiatalabbakra és az idősebb korosztályra is.

Az északi parton, Balatongyöröktől Keszthelyig, több héten keresztül a legzamatosabb borokat kóstolhatjuk, a déli parton, Balatonbogláron a Jazz és Bor Fesztivál, Balatonföldváron pedig a Sajt és Bor Napok ígér kellemes időtöltést.

A hagyományokat Kapolcson a Művészetek Völgyében és a siófoki Siófolk Fesztiválon elevenítik fel.

A legnagyobb zenei fesztivál a térségben a Balaton Sound Zamárdiban, a jazz kedvelőinek Siófokra, a New Orleans Jazz Fesztiválra érdemes ellátogatniuk.

Kellemes időtöltést jelenthet egy kis piacozás is, ha arra jár, ne hagyja ki Gyenesdiáson a biopiacot, ahol balatoni halakból is vásárolhat kóstolót, de a helyi termelők ínycsiklandozó mangalicatermékeiből, mézekből, sajtokból és pálinkákból is kedvére válogathat. A helyi termelők finomságait a hévízi piacon is megtaláljuk.

Természetesen az aktív pihenésre is tökéletes a Balaton. A kerékpározás, túrázás, tenisz, bowling és fallabda mellett a vállalkozó szelleműek a Gyenesdiási Kalandparkot is keressék fel. Ha a sok mozgás után jólesne egy kis pihenés, Hévízen a Tófürdőben teljes testi-lelki kényeztetésben lehet részünk.

Rossz időben, kulturális kikapcsolódásként Keszthely ideális helyszín. Egy teljes napot eltölthetünk a város múzeumaiban és a világhírű Festetics-kastélyban.

Akár néhány napra, akár hosszabb időre érkezik a Balatonhoz, unatkozni nem lesz ideje.

Képek Balatoni programokrólKapcsolódó ajánlataink