Gyenesdiás-kalandpark

Ha a kulturális programok, múzeumlátogatás után egy kis izgalomra vágyunk, érdemes felkeresni Gyenesdiáson a Kalandparkot, mely minden korosztálynak kiváló lehetőséget nyújt a szabadidő aktív eltöltésére.

A különböző ügyességi akadályokból álló Kalandpark 2010-ben nyitotta meg kapuit Gyenesdiáson, a Balaton északi partján.

A parkot a tavat szegélyező erdők között, közel 4 hektáros területen alakították ki, így a legnagyobb hőségben is kellemes, árnyékos helyen lehet teljesíteni a fákra telepített, 70 darab, különböző nehézségű, változatos ügyességi akadályt.

A Kalandparkban a kisgyermekektől a felnőttekig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb játékot, hiszen a tervezéskor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy az eltérő életkorú és adottságú látogatók igényeihez maximálisan igazodjanak a szolgáltatások. Az apróságokat gyerekpálya, a nagyobbakat juniorpálya, míg a felnőtteket a nagypálya várja, hogy az akadályokon próbára tegyék bátorságukat, legyőzzék félelmüket. Lehetőség van trambulinok kipróbálására. A legkisebbeknek gyereksarkot alakítottak ki, hogy ők is el tudják foglalni magukat, míg a család többi tagja a pályákon küzd.

A vendégek, saját biztonságuk érdekében, hegymászó hevedert és sisakot kapnak. A park munkatársai készségesen bemutatják a pályák biztonságos használatát, és segítik a kalandorokat.

A Kalandpark autóval, busszal és vonattal is könnyen megközelíthető, Hévíztől csupán 10, Keszthelytől alig 3 km-re van. Kerékpárral sem lehet eltéveszteni, hiszen a Balatoni bringakörúton egyértelmű jelzések mutatják a bejáratát. A létesítmény közvetlenül a gyenesdiási Lidó strand mellett található, így hát nagyszerű kiegészítő programot kínál egy strandolós napon.

Képek a Gyenesdiási kalandparkról