Balatoni éttermek

Az éttermekben kínált ételek minősége, a felszolgált borok vagy a Balaton partján evett fagylaltok, kürtöskalácsok ízére a nyaralás után is emlékezni fogunk. Nem mindegy azonban, hogy kellemes vagy keserű szájízzel távozunk a Magyar Tengertől.

Balatoni nyaralásunk alatt sem mindegy, mit és hol eszünk. Szerencsére a lehúzós büfék, az ehetetlen lángosok vagy minősíthetetlen bográcsosnak nevezett ételek helyett ma már igazán színvonalas gasztronómiai helyek is várják a vendégeket.
Az igényes vendég minden településen ráakadhat a minőségi ételekre, legyen az akár egy lángos, sült keszeg vagy több fogásos vacsora.
Az alábbi helyeket szerkesztőségünk is jó szívvel ajánlja.

Balatonfüred és Tihany környéke

A Balaton legújabb csárdája, a Baricska Balatonfüreden várja minőségi ételekkel, borokkal és cigányzenével az éhes vendégeket. Kellemes vacsorahelyszín még a Koloska Csárda és a Kredenc Borbisztró és a tihanyi Karolina Fűszerkertje is.
Az egyik legjobb balatoni lángosozó Tihanyban a hajókikötő Móló büféje, a közeli Aszófőn a 71-es út mellett pedig a halsütőt érdemes kipróbálni.
Ha békebeli, hagyományos cukrászdába vágyunk, Balatonfüreden a Bergmann cukrászdát, a Karolina cukrászdát ajánljuk.
A közeli Csopakon kihagyhatatlan a Jásdi Borterasz, a Tamás Pincészet, a Söptei Pincészet és a Vígmolnár csárda.
A Tihanyi és a Csopaki Piac mellett a Balatonfüreden nyílt ökopiacot is ajánljuk, itt találjuk a Malackrumpli nevű bisztrót is.

Siófok és környéke

Siófok ikonikus helyszíne a Mala Garden és a Roxy Étterem, de a Marcipán cukrászda vagy a Dara és a La Rosa fagyizó neve sem ismeretlen a visszajáró vendégek között.
A vitorláskikötői Sió halsütő a legjobb balatoni halsütő címért küzd a Zamárdiban található Halas Karcsival, érdemes mindkét helyen megkóstolni a frissen sütött balatoni halakat.

Balatonszemes

Balatonszemesen a Kistücsök Étterem évek óta a minőségi vendéglátás magasiskolája. Étel és borkínálatuk és szakmai elkötelezettségük a régió legjobb éttermévé emelték a helyet.
A településen ajánljuk még a vasútállomás melletti Szemesi Lángossütőt és a kikötő végében levő Hal-Álom halsütőt valamint a 7-es főút 132-es kilométeréhez közeli Bandibüfét.
A borok kedvelőinek a Bujdosó Szőlőbirtokot érdemes meglátogatni.

Balatonboglár és környéke

A balatonboglári szőlők és borok országszerte ismertek, a szőlősorok szinte a vízig érnek.
A Kislaki Manufaktúra vagy a Légli Birtok elkötelezett a minőségi borok iránt, a Balatonboglári Borudvar pedig összegyűjti és egy helyen kínálja a környék legjobb borait.

Balatonlelle és környéke

Balatonlellén a Majthényi Présház, a Garamvári Szőlőbirtok és a Konyári Pincészet kínál felejthetetlen bor és gasztronómiai élményt.
Friss balatoni halakért a Nádfedeles halsütőt keressük, ha pedig cukrászdába mennénk, a Márton cukrászdát vagy a Geleta cukrászdát válasszuk.
A közelben a rádpusztai Ikon borászatot keressük fel.
Fine dining élményt a Chateau Viszben kaphatunk, lenyűgöző degusztációs kínálattal és elegáns környezettel várják a minőségi étkezés híveit.

Fonyód és környéke

Fonyódon a Kakas Tanya és a Présház Étterem várja minőségi, hagyományos ételsorral a vendégeket.
A központi strand melletti étteremsoron a Fonyódi Lángossütő előtt mindig hosszú sorok kígyóznak, nem véletlenül. A Fonyódi Halsütő friss halait mindenképp kóstoljuk meg.

Keszthely és környéke

Keszthelyen a felújított Halászcsárdában kóstolhatjuk meg a balatoni halételeket. A Bacchus Étterem bor és zalai ételkülönlegességei várnak bennünket.
A közeli Gyenesdiás piacán a Balatoni Halsütő frissen sült halait semmiképp ne hagyjuk ki.
A vonyarcvashegyi Helikon Taverna teraszán nem csak a kilátás fenséges, hanem az ételek és a borok is.

Badacsony és Szigliget környéke

A Badacsonyi borászatok közül kiemelten ajánljuk a Szeremley Pincét, a Villa Sandahlt, a közeli Laposa Birtokot és Istvándy Pincészetet. A Kisfaludy-ház teraszán cigányzenével, magyaros ételekkel és helyi borokkal érezhetjük jól magunkat.
A szigligeti strandon kihagyhatatlan a lángosozó és Oszi bácsi keszegsütője, a vár tövében az Aranypatkó vendéglő, kissé távolabb pedig Bakos Attila kisvendéglője várja az éhes vendégeket.

Balaton-felvidék

A Káptalantóti Liliomkert piacon a környékbeli sajtosok, és termelők kézműves termékeivel találkozhatunk.
Köveskálon a Kővirág Panzió a Káli Art Inn és a kerék Bár kínál kiváló ételsorokat.
Borkedvelőknek a Káli Kövek Borászatot és a Pálffy Pincészetet ajánljuk.
Balatonhenyén a Fekete Bárány biogazdaságot találjuk, ők álmodták meg és üzemeltetik a balatonfüredi Malackrumpli Bisztrót is.

Képek Balatoni éttermekrőlKapcsolódó ajánlataink