Tihany

A Tihanyi-félsziget a balatoni nyaralás fénypontja. A tihanyi apátság és közvetlen környezete régóta a hazai és külföldi turisták elsődleges célpontja. Gyönyörű kilátás tárul elénk a Balaton keleti medencéjére, Balatonfüredre és a déli partra.

Az autentikus környezetben, az apátság közvetlen környékén található számos szuvenírbolt és üzlet egyedi élményt jelent a turistáknak. Hangulatos udvarokban kínálják a magyar specialitásokat, levendulabolt, fazekasműhelyek és számos érdekes látnivaló várja a látogatókat. A Balatonra érkező külföldi turisták is feltétlenül ellátogatnak Tihanyba. A védett, nádfedeles házakban található üzletek, a csodás panoráma, az érintetlen természet rabul ejti őket.

A Tihanyi-félsziget a természet kedvelőinek is izgalmas kirándulóhely, talán a legkülönlegesebb az egész Balatonon. A geológiai szempontból is egyedi félszigeten a kiépített tanösvényeket és túraútvonalakat követve akár egész napot eltölthetünk itt, közben gyönyörködhetünk a tóra nyíló páratlan kilátásban, megismerhetjük a vulkanikus kúpok egykori működését, történetét, valódi gejzírkúpokat is láthatunk, és körbejárhatjuk a tihanyi Belső-tavat.

Kétségtelenül ez az egyik legizgalmasabb körtúra, ráadásul rendkívül kényelmes is, hiszen az autónkat az egyik parkolóban hagyva, a túra végén oda jutunk vissza. A tanösvényre több pontról is bekapcsolódhatunk, attól függően, hogy honnan érkezünk.

Közismert, hogy a tó vize a Tihanyi-félsziget közelében igen mély, minden bizonnyal ezért itt a legszebb a Balaton színe. Több strand is van a félszigeten, az egyik legjobb a sajkodi, mely csendes, nyugodt, szinte idilli környezetben, a horgásztanya közelében található. A tihanyi strandok gyorsan mélyülnek, ezért itt nagyon fontos a biztos úszástudás.

A tihanyi rév, a Balaton jelenleg egyetlen olyan átkelőhelye, mely télen-nyáron nyitva van, egészen addig, míg a jég be nem áll a tavon. A Szántód és Tihany között közlekedő kompok menetrend szerint járnak.

Képek TihanyrólKapcsolódó ajánlataink