Balatoni kerékpárút

Kellemes, meleg időben a Balatonnál a legegyszerűbb sportolási lehetőség a kerékpározás. A tavat megkerülő bringakörút ideális, akár rövidebb, akár hosszabb túrára.

A Balaton-parti strandokat és látnivalókat a kis távolságoknak köszönhetően akár kerékpárral is könnyen és biztonságosan elérhetjük a bringakörútról.

Természetesen egész napot is eltölthetünk két keréken, ekkor célszerű a túrát az északi parton kezdeni. A változatos, kisebb-nagyobb emelkedőkkel tarkított szakasz után a déli part sík terepe a kirándulás végére megérdemelt jutalom.

A balatoni bringakörút teljes hossza kb. 210 km, ezt a távolságot azonban csak edzett sportemberek tudják egyetlen nap alatt teljesíteni. Egy kis hajókázás közbeiktatásával mindkét partot érinthetjük, így kisebb kört is tehetünk.

Az útvonalat mindig érdemes előre megtervezni, megnézni a hajók menetrendjét, és edzettségi állapotunknak megfelelően kiválasztani a kikötőt, ahol átkelhetünk egyik partról a másikra. A túra közben ajánlott kis szünetet tartani a kiépített kerékpáros pihenőhelyeken, vagy útba ejteni a déli part szabad strandjainak valamelyikét.

Ha nincs kedve egyedül tervezgetni, és arra jár, térjen be Hévíz Tourinform irodájába. A városban minden szerdán szervezett kerékpártúra indul a környék látnivalóinak felfedezésére. Különböző hosszúságú és nehézségű útvonalak közül lehet választani; ellátogathatunk például Kehidakustányba, a termálfürdőbe, a zalaszántói sztúpához, a Rezi várhoz, megismerhetjük a Kis-Balaton madárvilágát, és túrázhatunk a Keszthelyi-hegységben is. Az irodában az új kerékpáros centrum megnyitásával biciklikölcsönzésre is van lehetősége.

Ajánljuk

Pattanjon nyeregbe, és fedezze fel a tavat két keréken.

Képek a Balatoni bringakörútrólKapcsolódó ajánlataink