Kerékpár és gyógyfürdők

Nincs annál jobb, mint amikor testmozgás után átadhatja magát az ember egy kis pihenésnek, kényeztetésnek. Erre számíthat az, aki kerékpárral keresi fel a zalai térség híres gyógyfürdőit.

Hévízhez közel Kehidakustányban, Zalakaroson és Zalaszentgróton is van termálfürdő, érdemes mindegyiket kerékpárral is felkeresni és közben felfedezni a gyönyörű zalai tájat.

Ha Keszthelyen szálltunk meg, a várost Hévízzel összekötő kerékpárút a tó körüli mocsárvidéken halad át.

Hévízen napjainkban a tradicionális gyógykezelések mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a kényeztető, frissítő wellnesskezelések. Mártózzunk meg a tóban, majd válasszunk egy masszázst vagy egyet a különféle arc- és testkezelések közül.

Ha megismernénk a többi fürdőt is, kicsit hosszabb ideig kell kerekeznünk. Hévízről Nemesbük irányába induljunk. A falu érdekessége a települést átszelő patak feletti kétlyukú híd. Haladjunk tovább a Zala völgye felé, majd néhány nehezebb emelkedő után egészen Kehidakustányig gurulhatunk. A településen igazi fürdőkomplexum épült az évek során. Gyógyfürdő, háromszintes fedett, mediterrán hangulatú élményfürdő és a szabadtéri strandfürdő feledteti a fáradságos utat.

A zalaszentgróti fürdő a „legfiatalabb”, az van a legtávolabb (mintegy 25 km-re) Hévíztől. Nemesbükről észak felé kell fordulni, Zalaszentlászló irányába. Zalaszentgróton 2001-ben nyílt meg a gyógyfürdő, mely minden generációnak ideális kikapcsolódást biztosít. Kül- és beltéri medencék, meleg vizes ülőmedence, élménymedence és gyerekpancsoló áll a látogatók rendelkezésére.

Zalakaros éppen ellentétes irányban fekszik. A települést és gyógyfürdőjét egy Kis-Balaton felé vezető túra keretében célszerű felfedezni.

Válasszuk bármelyik települést, élvezzük bármelyik gyógyfürdő kényeztető szolgáltatásait, biztosíthatjuk, hogy a kerékpározás után teljes testi és lelki felüdülésben lesz része.

Képek termálfürdőkről