Éttermek

Jóllehet a nagyobb hévízi hotelek szinte mindegyikének van saját konyhája, a városban és környékén szép számban találunk különböző árfekvésű vendéglátóhelyet is.

A Hévízre látogató hazai és külföldi turisták általában kéthetes üdülésre, illetve kezelésre érkeznek . Számos szállodavendég igényel félpanziós ellátást, de sokan szeretnek a szállodán kívül a városban található éttermekben, vendéglátóhelyeken ebédelni, vacsorázni.

A híres magyaros vendéglátás Hévízen is több helyen elérhető, így kedvünkre válogathatunk a különböző lehetőségek közül. A városközpontban egész évben nyitva tartó nagyobb éttermek vannak, így a Gyógytó bejáratánál, a rendezvénytéren a Rózsakert, a nyugati városrészben a Magyar csárda, míg a nagy parkolóban a Kocsi csárda várja az éhes vendégeket.

Hévíz Egregy városrészében, a különleges hangulatú egykori szőlőhegyen számos borozót és éttermet találunk, melyek többségéről gyönyörű panoráma tárul a szemközti Keszthelyi-hegységre.

A borozók mellett különleges atmoszférájú a Római Pince étterem, jellemzően magyar konyhával, de megtalálhatók itt a nemzetközi konyha ételei is.

Szintén Egregyen működik az Öreg Harang étterem, Hévíz egyik legizgalmasabb étterme, ahol minden napra egy-egy húsféléből készítenek több fogást, így garantáltan friss ételeket szolgálnak fel a vendégeknek.

Hévíz mellett a környéken, Keszthelyen és a Balaton mentén további lehetőségek közül választhatunk. Keszthely és Hévíz autóval mindössze 10 perc, tehát kipróbálhatjuk a Balaton-part által kínált lehetőségeket is – például a keszthelyi Halászcsárdát, ahol közvetlenül a magyar tenger partján, igazi hagyományos csárdaépületben, hétvégenként cigányzenét hallgatva kóstolhatjuk meg a magyar konyha kedvelt ételeit. Bátran kísérletezhetünk a tipikus zalai fogásokkal is, érdemes megkóstolni a dödöllét marhapörkölttel.

Ha még ezeknél is különlegesebb gasztroélményekre vágyunk, a magyar csúcsgasztronómiáról szóló cikkünk útmutatásait érdemes követni.

Az éttermeken kívül Hévízen kávézók és cukrászdák is várják a vendégeket, ahol akár könnyű ebédet, salátát vagy grillezett szendvicseket fogyaszthatunk, nyáron hűsítő limonádét, esténként koktélokat, télen meleg italokat, forró csokit, kávét vagy teát kínálnak.

Képek kávézókról, éttermekrőlKapcsolódó ajánlataink