Hévízi kávézók és éttermek

Hévízen számos kávézó és étterem várja a gyógyfürdőzés után a vendégeket.

A hévízi hotelek többségének van saját étterme és kávézója, de a vendégek szívesen kipróbálják a környék egyéb vendéglátóhelyeit is.

A hévízi éttermek, kávézók nagy része évek óta üzemel, immár kialakult törzsvendégkörük van. Nemcsak a helyi vagy a környékbeli lakosok, de az évről évre visszatérő, gyógyulni vágyó vendégek is szívesen keresik fel újra a legjobb helyeket.

A tóban fürdés és a gyógykezelések után jólesik megenni egy kis süteményt vagy fagylaltot a Rigolettóban. A cukrászdákban pompás süteményeket, finom kávékat, teákat és frissítőket kínálnak. A Machiato kávézó, a Café Relax és a Zena kávézó alkoholos italokkal, szendvicsekkel, salátákkal is várja a vendégeket, akár egy reggeli kávéról, akár egy délutáni sütizésről van szó, netán egy könnyű ebédre vágyunk, találhatunk az ízlésünknek megfelelő kávézót.

A sétálóutcában több fagylaltozó is van, választékukban a hagyományos ízek mellett olyan különlegességeket is kínálnak, mint az ország tortája vagy a málnás vörösbor fagylalt.

Évtizedek óta kedvelt ebéd- és vacsorahelyszín a Magyar csárda, a Kocsi csárda meg a Római pince. Ezeken a helyeken a hagyományos magyar ízeket kapjuk, nagy adagok, figyelmes kiszolgálás és gyakran élő zene teszi kellemessé az étkezést.

Az egregyi pincesor kedvelt vacsorahelyszíne az Öreg Harang borozó, ahol szamár- és vízibivalyhúsból is készítenek ételeket, de természetesen hagyományos húsokból (szürke marha, fácán, nyúl) is.

Nincs is kellemesebb, mint egy hangulatos kerthelyiségben bort kortyolgatva vacsorázni, hogy új erőt gyűjtsünk a másnapi vizes programokhoz vagy kiránduláshoz.

Képek Hévízi kávézókról, éttermekről