Hévíz-gyógytó

A hévízi gyógykezelések alapja a gyógytóban való fürdőzés.

A Hévízi-tó a világon egyedüli vízösszetételének köszönhetően a leghatékonyabb kezelést biztosítja a mozgásszervi panaszokkal küszködőknek. A szakorvosi javaslatra összeállított kúracsomagok mindegyike tartalmazza a gyógyvízben fürdést.

A Hévízi-tóban természetesen nemcsak konkrét betegségek kezelése miatt, hanem megelőzésként vagy csupán a wellnessélmény kedvéért is fürödhetünk.

A vízben egy huzamban 30 percig ajánlott fürödni, mert az ásványi anyagok nagyon megterhelhetik a szervezetünket.

A tó – vizének összetétele és magas hőfoka miatt – nem alkalmas arra, hogy hosszan ússzunk benne. A másfél méteres vízben nem árt az úszástudás, a bizonytalan úszók úszógumit bérelhetnek.

A belépőjegyek megvásárlásakor el kell döntenünk, mennyi időt szeretnénk a tónál tölteni, és milyen kiegészítő kezeléseket vagy wellness-masszázs szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni.

Ha nem kezelésre érkezünk, akkor először a két- vagy háromórás belépőjeggyel fedezzük fel a tó varázslatos szépségeit.

Nyaranta a tó partján és a cölöpökön álló napozóteraszokon felállított nyugágyakban időzhetünk, napozhatunk, de a fedett, zárt részen is lehet pihenni.

A tófürdő területén kávézó, büfé is üzemel, nyáron a gyermekeknek a tó mellett kialakított medencében is biztosítanak fürdési lehetőséget. A gyógytóban 12 éves kor alatti gyerekeknek nem ajánlott a fürdés.
A modern kialakítású öltözők, öltözőszekrények és kabinok kényelmessé teszik a fürdőzést, a pénztárnál kapott karórára hasonlító szerkezettel a központi terminálokon azt is nyomon követhetjük, mennyi ideje vagyunk a fürdő területén.

A tóban fürdés télen egészen fantasztikus, a 22-24 fokos víz, a fölötte lebegő páraréteg és a tavirózsák sokasága különleges hatással van az emberre. Ha hóesésben úszunk a tóban, párját ritkító élményben lehet részünk.

Képek a Hévízi-gyógytóról