1 hétre

1no pictureTörténelmi séta a belvárosbanFedezze fel a békebeli Hévízt2Hévízi borkóstolásKitűnő pincészetek, különleges borok, sajtok és borkorcsolyák, borozgatás Hévízen és környékén.3A Kis-Balaton kerékpárralA Kis-Balaton gazdag élővilágát az aktív kikapcsolódást kedvelők kerékpárral is felfedezhetik.4Kulináris élvezetek HévízenKülönleges kulináris élvezeteket nyújtó éttermek és hangulatos kávézók Hévízen és a Balaton környékén.5Fesztivál kavalkádA legjobb fesztiválok a Balaton környékén érdeklődési körtől és korosztálytól függetlenül mindenkinek.6Nyár, Balaton, strandokA legnépszerűbb strandok a Balaton északi és déli partján.7Termálfürdők a környékenGyógyfürdők Hévíz közelében.8Balaton a felhők közülA Balaton szárazföldről élvezhető panorámáját csak a tó felhők közül elénk táruló látványa múlhatja felül.9Egregy: kóstoljon bele!Éttermek, borok, magyaros vendéglátás, kitűnő ételek és csodálatos panoráma Hévízen, az egregyi városrészben.10Keszthelyi-hegységKiváló túrák gyalog és kerékpárral a Keszthelyi-hegységben, a természet lágy ölén.11VitorlázásVitorlástúrák a tavon, a balatoni és magyarországi utazás fénypontja.12Hévíz-gyógytóA legfontosabb tudnivalók a Hévízi-gyógytóról.13Hévízi kávézók és éttermekHévíz kávézói, éttermei.14Shopping in HévízBevásárlási lehetőségek Hévízen.15Gyenes, Vonyarc, Balatongyörök Az északi part legnépszerűbb régiója.
Programajánlatok hévízi üdüléshez

Hévízre általában egy-két hétre jönnek a gyógyulni vágyók, egy-egy kezelés általában ennyi idő után fejti ki legjobban a hatását. A kúracsomagok igénybevétele mellett számos időtöltési lehetőség vár bennünket.

A Hévízi-tó áldásos hatásait leginkább egy komplex, orvosi kezeléscsomag igénybevétele után fejti ki. A tóban fürdőzés ilyenkor gyógymasszázzsal, gyógytornával, súlyfürdővel, iszappakolással és egyéb fizikoterápiás kezelésekkel egészül ki.

A kezelésre érkező vendégek a Tófürdő és a szállás között sétálva már felfedezhetik a tavat körülölelő erdőt, és a tó melletti Schulhoff sétányt. Fürdőzés után a sétálóutcában jólesik egy fagylalt vagy sütemény.
Délutánonként, esténként vagy hétvégén, amikor nincs kezelés, érdemes felfedezni a környéket.

Akár kulturális programra, akár sportolásra vágyunk, a Balaton és a Balaton-felvidék ehhez ideális számos túraútvonalával, kerékpárútjaival, de vitorlázhatunk, golfozhatunk és teniszezhetünk is.

Ha gasztronómiai túrára indulunk, egy hétre is bőven akad letesztelhető étterem, akár Hévízen, akár Egregyen vagy a közeli Keszthelyen. Aki egy finom vacsoráért messzebb is elmenne, annak Balatonszemes, Visz, Veszprém, Pannonhalma vagy akár Bécs és Budapest kínál különleges kulináris élményeket. A környékbeli borok, borospincék meglátogatása is kihagyhatatlan program, ilyenkor akár egy aktív kirándulós napot köthetünk össze egy borvidék megismerésével. Egregy, Badacsony, Somló, Balatonboglár, Pannonhalma, Csopak vagy Mór különleges, egyedi boraival várja a szomjas látogatókat. Érdemes kétnaposra tervezni a borkóstolást, hogy az autóvezetők se maradjanak ki a jóból.

Külföldi vendégek gyakran vesznek részt a Hévízről induló városnéző kirándulásokon. Egy-egy napra érdemes elhagyni Hévízt: Budapest, Bécs, Graz, Trieszt felfedezhető egy nap alatt is, de ha néhány napos utat tervezünk, akár München, az Adria vagy Tirol is szóba jöhet.

A Hévízi-tó gyógyhatásait kiegészíthetjük a környék egyéb termálvizeivel is, Zalakaros, Kehidakustány, Sárvár és Bükfürdő is sajátos atmoszférájú helyek.

Ha tömény strandélményre vágyunk, a balatoni strandok kínálnak egyéb vízi kalandokat.

Nyaranta Hévízen és környékén is számos fesztivál várja a vendégeket, ezeken a rendezvényeken és a környékbeli piacokon is vásárolhatunk a helyi kézművesek és termelők termékeiből.

Ha az egy vagy két hét után újra visszavágyunk ebbe a gyönyörű kisvárosba, akkor a következő pihenésünket is szervezzük Hévízre, ahol télen-nyáron jobbnál jobb kikapcsolódási lehetőséget találunk.