Gyenes, Vonyarc, Balatongyörök

A Keszthelyi-öböl három népszerű települése, üdülőhelye: Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök. Ezeket a településeket akár egyenként is bemutathatnánk, mert mindegyikben van jócskán látnivaló, ám együtt tökéletes kombinációt alkotnak egy pompás, izgalmas balatoni üdüléshez, ráadásul közel vannak Keszthelyhez, Hévízhez, a tanúhegyekhez és a Badacsonyhoz.

A három település a Keszthelyi-hegység szoknyáján, a Keszthelyi-öbölben, szorosan egymás mellett található, szinte összeépültek. Keszthely közelségének köszönhetően kitűnő az infrastruktúrájuk, a Balaton-parton sok nyaralóépület van, és nem ritka a gyönyörű panorámájú, hegyoldalba épült villa. Számos étterem, hotel, bár és látványos attrakciók, mint például a vonyarci wakeboard, a gyenesi Kalandpark, a györöki Szépkilátó és a golfpálya, valamint az edericsi Afrika Múzeum várja a látogatókat.

A természeti környezet lenyűgöző. A védett Keszthelyi-hegységben számtalan túraútvonal, híres kilátók gyönyörű panorámával, táborhelyek a gyenesi Nagymezőn, kerékpárút a Balaton-parton, mind-mind a természetkedvelők kedvelt célpontjai.

Mindhárom településnek több strandja is van, melyek különböző vendégkörnek kínálnak szórakozást a forró balatoni nyárban. A vonyarci strand az egyik legnépszerűbb a fiatalok körében. Nem véletlen, hiszen itt épült meg a kedvelt wakeboardpálya, mely az egyik legfőbb vonzerő, de van egyebek között röplabda- és strandfocipálya is.

A gyenesdiási nagystrandot a Balaton legszebb strandjai közé választották. A strand nyugati felén hatalmas fák árnyékában hűsölhetünk a kánikulában. Egész nyáron animátorok szórakoztatják a strand vendégeit. A balatongyöröki strand pedig lenyűgöző panorámája okán közkedvelt. Érdemes akár mindennap más strandot kipróbálni.

Ajánljuk

  • Készítse el nyaralása legszebb képeit a balatongyöröki Szépkilátóból
  • Látogasson el a Tapolcai tavasbarlangba
  • Vegyen részt a sümegi várjátékokon, és fogyasszon el barátaival egy lovagi vacsorát
  • Utazzon az északi parton a nosztalgiavasúttal, gőzmozdonnyal
  • Keresse fel a Káli-medencét, a Salföld majort
  • Tekintsen meg egy nyári előadást a Festetics-kastély parkjában