Golf

A hévízi golfozásra egyre több lehetőség kínálkozik, a hévízi Lotus Therme Hotel mellett ma már golfozhatunk az Imperial Balaton Golf Clubban, amely csupán 15 percre van Hévíztől, és 2013 őszén várhatóan megnyílik Hévíztől 10 percre a Zalasprings világhírű golfpálya Zalacsányban.

A hévízi gyógyüdülésre érkező vendégek körében egyre népszerűbb a golfozás, hiszen a városkörnyéki golfpályákat gyönyörű természeti környezetben alakították ki; friss levegő, balatoni panoráma, a golfozás tehát beleillik a hévízi terápiás kezelésekbe – akár az egész család számára.

Kezdésnek tökéletes helyszín a Hévízen található ötcsillagos Lotus Therme Szálloda által üzemeltetett Driving Range és 6 lyukú golfpálya. Szakképzett oktatók segítségével kezdők is kipróbálhatják a játékot, a haladók pedig tökéletesíthetik technikájukat. Kedvező Green Fee árak várják a játékosokat.

A balatongyöröki Imperial Golf Club már 9 lyukkal, klubházzal és páratlan, lélegzetelállító panorámával a Balatonra, az északi part tanúhegyeire várja a sportolókat. A 2009 óta folyamatosan üzemelő golfpálya egyedülálló a maga nemében, hiszen saját strandja, sőt saját vasútállomása is van. Az északi part elsősorban turisták által használt vasútvonala közvetlenül a pálya és a tó között halad el, így a környező üdülőhelyekről is kényelmesen megközelíthető a pálya. Azoknak, akik még sosem láttak golfpályát, szintén érdekes program lehet az Imperial Golf Club. Hévízről akár autóbusszal is utazhatunk, de el is kerékpározhatunk, mert a Balatoni bringakörút is közvetlenül a golfpálya mellett megy el.

Érdemes megállni a klubháznál egy frissítőre, és a klubház melletti bunkerben, illetve greenen kipróbálni néhány ütést, a környező panoráma pedig valóban lenyűgöző. A profiknak fontos információ, hogy a jelenleg megépített 9 lyukú golfpálya egy Par 36-os, melyet a későbbiekben 18 lyukúra terveznek bővíteni, Par 70-esre. A fairway gyönyörű természeti környezetben található, számos bunker és rafinált greenek vannak a pályán. Lehetőség van klubtagság kiváltására, illetve különböző greenfee árak várják a golfozókat, attól függően, hányszor szeretnénk játszani a hévízi üdülés során, és természetesen bérelhetünk trolley-t, labdát, táskát és caddie-t is.
A profi golfozók már tudják, a játék során nagyon fontos a megfelelő szemüveg viselése. Egy pontos ütéshez nélkülözhetetlen a zöld háttérből kontrasztosan kiemelkedő fehér labda precíz látása. Ehhez a látványhoz tökéletes választás az Oakley golf napszemüveg kollekciója, hiszen ezek a
napszemüveglencsék tükröződés-mentesek és optimális mélységérzékelést biztosítanak.
A Raák Optika a Balatongyöröki Golf Klubban a golf napszemüvegek mellett az Oakley golfruházatát is kínálja a vendégeknek. Egyéb optikai cikkek, napszemüvegek, kontaktlencsék és szemüvegkeretek a Raák Optika keszthelyi és sümegi üzleteiben érhetők el. (Keszthely, Bem J. u. 22.; Sümeg, Kossuth u. 29.)

Hévíztől egy óra autóútra – az északi parton, nem messze Tihanytól és Balatonfüredtől – van a balatonudvari Royal Balaton Golf Club, 18 lyukas golfpálya, Par 71. Kitűnő az infrastruktúra, és csodálatos a panoráma a Tihanyi-félszigetre és a tóra.

2013 őszen tervezik megnyitni Közép-Európa legszínvonalasabb golfpályáját, a Zalasprings golfpályát Zalacsányban. A 160 hektáron épülő Championship pályából először az első 3 lyukat és a driving range-t építik meg, jövőre – a tervek szerint – valamennyi lyuk megépül. A golfpálya remélhetőleg a profik igényét is kielégíti majd, hiszen tervezője nem más, mint a világ egyik legprofesszionálisabb golfpályatervezője, Robert Trent Jones. A nagyszabású tervek pedig nagy bajnokságok megrendezéséről és lebonyolításáról szólnak.

Másfél óra autóútra van a 18 lyukas Greenfield golfpálya Bükfürdőn, valamint a szintén 18 lyukas European Lakes Golf and Country Club Hencsén.

Képek a Balatongyöröki Golf Club Imperialról