Télen

1Kulináris élvezetek HévízenKülönleges kulináris élvezeteket nyújtó éttermek és hangulatos kávézók Hévízen és a Balaton környékén.2Wellness - kényeztetés egész évbenTesti-lelki kényeztetés egész évben Hévízen és környékén.3Tapolca Tavasbarlang és GyógybarlangCsónakázás és gyógyulás a föld alatt, Tapolcán.4A Pannonhalmi FőapátságPannonhalma, ahol a bencés tradíciók a modernitással találkoznak.5Keszthely-Festetics KastélyIsmerje meg velünk a főúri életformát, tekintse meg a keszthelyi Festetics-kastélyt.6Termálfürdők a környékenGyógyfürdők Hévíz közelében.7Középkori lovagi játékok és lakomaLovagi torna, bajvívás, lovaglás és ügyességi verseny.8Egregy: kóstoljon bele!Éttermek, borok, magyaros vendéglátás, kitűnő ételek és csodálatos panoráma Hévízen, az egregyi városrészben.9SíelésSíelési lehetőségek Hévíz közelében, Ausztria és Szlovénia legjobb síterepei.10MünchenHétvégi kirándulás és bevásárlás Münchenben.11Hévíz-gyógytóA legfontosabb tudnivalók a Hévízi-gyógytóról.12Hévízi kávézók és éttermekHévíz kávézói, éttermei.13Bécs felfedezéseA legnépszerűbb kirándulás hévízi indulással: bécsi városnézés, bevásárlás, kultúra, luxus.14Pozsonyi kirándulásKirándulás Hévízről a szlovák fővárosba, városnézés és bevásárlás.15BudapestA magyar főváros nevezetességei.
Hévíz télen

A legkedveltebb hévízi programok a téli időszakban.

Szinte mesébe illő kép, amikor a Hévízi-tóban a tavirózsák között úszkálókat látunk hóesésben. Ebben a különleges élményben a 22-24 fokos tóban bárkinek része lehet, aki télen jön a városba.

A Hévízi-tó egyik különlegessége, hogy vize télen sem hűl 22 fok alá, így a szabadtéri fürdőzés, gyógykezelés hidegben is élvezhető.

A téli gyógykezelések során sem unatkozunk, a hévízi éttermek, cukrászdák várják a vendégeket, miként a közeli Keszthely múzeumai és a Festetics-kastély is. Egy séta Hévízen vagy a Balaton-parton hóesésben vagy hideg időben is csodás élmény, mint ahogy a badacsonyi vagy szigligeti hegy is gyönyörű ilyenkor. Forró teával, forralt borral, forró csokival és pálinkával melegedhetünk fel.

Ha szerencsénk van, a Keszthelyi-hegység lankáin szánkózhatunk, és ha elég vastag, a Balaton jegén korcsolyázhatunk is.

A téli sportok szerelmesei gyakran kapcsolják össze a hévízi fürdőzést egy tiroli síeléssel.

Advent idején az ausztriai városok adventi vásáraira szervezett kirándulások keretén belül, vagy egyénileg is mehetünk: Bécs, Graz, de akár a távolabbi Salzburg is felejthetetlen élmény forralt boros, sült kolbászos vásári forgatagával.

Kisebb téli vásárok már Hévízen, Keszthelyen, Balatongyörökön is vannak, és Budapesten a Vörösmarty tér adventi vására felveszi a versenyt bármelyik ausztriaival.

A környékbeli borvidékek szüret után, novemberben újra várják a vendégeket, Márton-napra elkészül az újbor, január elején pedig a Vince-napi mulatságokkal kezdetét veszik a következő évi boros vigasságok.
Télen az éttermek is étlapot váltanak, a hagyományos helyi ízek közé felkerülnek a szezonális, téli, laktatóbb ételek.

Disznótoros vacsorán is részt vehetünk, sőt az sem ritka, hogy a disznóölést is megnézhetjük, majd utána lakomát szerveznek. Ilyenkor az elmaradhatatlan pálinkázás melegíti fel a résztvevőket, akik a legfinomabb és legfrissebb húsokat kóstolhatják meg a nap végén.