Wellness – kényeztetés egész évben

Jólesik néha kiszakadni a fárasztó hétköznapokból, és átadni magunkat a kényeztetésnek. Kiválóan alkalmas erre a térség egyik fürdővárosa, ahol kedvünkre válogathatunk a sokféle wellness-szolgáltatás közül.

Magyarország leghíresebb fürdővárosa Hévíz. Gyógyfürdőjét számos turista keresi fel egész évben a világ minden tájáról. A város nagy hangsúlyt fektet a szolgáltatások színvonalának folyamatos fejlesztésére és a termékek bővítésére, ezért 2009-ben a tófürdő tradicionális gyógykezelései mellett megjelentek a wellness-szolgáltatások is. A települést így akkor is érdemes felkeresnie, ha nem a gyógyulás, hanem inkább a kényeztető, pihentető kikapcsolódás az utazás fő célja.

A gyógyfürdő wellness-centrumának kínálatában megtalálhatók a különféle relaxáló és keleti masszázsok, pezsgőfürdő, frissítő gyógynövényes és aromás pakolások, valamint arc- és testkezelések.

2011-ben nyílt meg Hévíz új, ötcsillagos szépségcentruma, a Zena – Beauty and Med Center – a város központjában, a tófürdőtől alig néhány méterre. Szépségszalon, lenyűgöző spa részleg, plasztikai sebészet, fogászati rendelő és hotel kapott helyet az exkluzív komplexumban, ahol teljes testi-lelki megújulásban lehet részük a vendégeknek.

Kellemesen eltölthetünk néhány órát a spa részleg élményelemekkel gazdagított medencéiben, kipróbálhatjuk a szaunák minden típusát felsorakoztató szaunavilágot, a gőzkabint vagy a jégkutat, ellazulhatunk egy klasszikus vagy távol-keleti masszázs során, vagy szépülhetünk a professzionális fodrászatban és kozmetikában.

A szolgáltatások szűkebb, de ugyanolyan színvonalas kínálata közül választhat Kehidakustányban is, Hévíztől 15 km-re. A település fürdőkomplexumában gyógyfürdő, élményfürdő és strandfürdő is van.
Tökéletes kikapcsolódást nyújt egy esős napon akár az egész családnak a fedett élményfürdő, melynek érdekessége a fény- és hangeffektekkel felszerelt 94 méter hosszú csúszda. A felnőtteket sok más mellett élmény- és sodrómedence, pezsgősziget és masszázságyak kényeztetik, az apróságokkal érkezőknek bébipancsoló, csúszda és külön baba-mama szoba áll rendelkezésükre. A kültéri strandfürdő is számos élményt tartogat a gejzíres élménymedencékkel, a hullámmedencével és az idősebbeknek a gyógyvizes ülőmedencével.

Zalakaros 30 km-re fekszik Hévíztől. A várost főleg a kisgyerekes családoknak érdemes felkeresniük, hiszen igazi gyerekparadicsom várja a kicsiket. 2012-ben adták át a Vízipók Gyermekvilágot, amely hatvannál több vízi attrakciót kínál az apróságoknak és szüleiknek. Kétszintes medence, hétféle csúszda, vízágyúk, mini kalandpark, mászófal és még számos játék nyújt egész napos szórakozást az ide látogatóknak.

Természetesen az idősebb korosztály is könnyen találhat magának elfoglaltságot. Egyebek mellett külső és belső élményfürdők, gyógycentrum, wellness- és alakformáló szolgáltatások, valamint sókamra közül lehet választani.

Egy wellnessprogrammal eltöltött nap befejezéseként érdemes este beülni a környék valamelyik hangulatos éttermébe.

Képek termálfürdőkről