Családoknak

Programjavaslat családoknak Hévízen és a környéken

Ha a családból valaki hévízi gyógykúrán vesz részt, a többiek is elkísérhetik, hiszen minden korosztály számára gondoskodnak programokról Hévízen és környékén.

A hévízi gyógykezelésre akár az egész család elkísérheti a kúrán részt vevőt, míg ő a gyógyító fürdésen, masszázson, kezelésen van, addig a család többi tagja vagy a wellnessrészlegen frissülhet fel, vagy a környékbeli cukrászdákban gyűjthet energiát a délutáni kirándulásra.

A közeli Balaton-parton, Gyenesdiáson gyerekbarát strand várja a családokat, de a keszthelyi kikötőből induló kalózhajó is ideális program a kisebbek számára. Míg a felnőttek a táj szépségében gyönyörködnek, a gyerekek a kalózokról hallgathatnak meséket.

A hévízi fesztiválok idején szintén számos gyerekprogram közül lehet választani, az éttermek, cukrászdák is külön gyerekmenükkel készülnek.

Érdemes a környéket bejárni az egész családdal – akár kerékpárral, akár gyalog túrázunk, az a kisebbeknek is nagy élményt jelent.

A múzeumok is felkészültek a gyerekekre és a fiatalokra, interaktív bemutatótermeket, gyereksarkokat alakítottak ki.

A szigligeti vagy a sümegi vár megmászása, a várjátékok és lakomák kicsiknek-nagyoknak egyaránt kellemes szórakozást ígérnek.

Ha az Őrségbe vagy a Kis-Balatonhoz kirándulunk, közelről figyelhetjük meg a vízimadarakat, növényeket vagy épp a háziállatokat. Az őrségi fazekasok szívesen mutatják, tanítják meg az alapfogásokat a korongon, néhány helyen a gyerekek akár maguk készíthetnek edényt, miközben szüleik az egyedi készítésű termékeket csodálhatják meg, és vásárolhatnak is közülük.

Ha a gyerekekkel együtt szeretnénk gyógyfürdőzni, felkereshetjük a kehidakustányi vagy zalakarosi termálfürdőt, ahol külön gyermekbirodalom várja a kicsiket.