Hévízi kúra

A hévízi kúra a tóban való fürdőzés mellett gyógytornából, gyógymasszázsból és különböző kezelésekből áll. A hidrogalván és fizikoterápiás kezelések mellett a speciális hévízi súlyfürdőt és iszappakolást is alkalmazzák a legtöbb reumás és mozgásszervi panasz enyhítésére.

A mozgásszervi megbetegedéssel küszködők, a reumás és gerincbetegek számára egy hévízi kúra szinte a csodával ér fel.

Egy tíz napos, két hetes kezelést követően hosszú hónapokra csökkennek, vagy akár teljesen elmúlnak a fájdalmak, panaszok.

A hévízi gyógykezelés nem csak a tóban való fürdőzést jelenti, összetett terápiás módszert alkalmaznak a kezelésre jelentkezőknél.

Minden esetben egy orvosi állapotfelmérést követően tesznek javaslatot a kezelési, kúra csomagra.

Ebben a tóban való fürdőzésen kívül különböző terápiás lehetőségek vannak, minden esetben az egyéni panaszoknak megfelelően.

Az összetett balneoterápia alapja minden esetben a hévízi gyógyvíz, és iszap, ami radon és kénvegyületeinek segítségével csökkenti a gyulladást és a fájdalmat. Gazdag ásványi anyag tartalmának köszönhetően a víz jótékony hatással van a bőrszövetekre is.

A kúracsomag az alábbi kezeléseket tartalmazhatja

A gyógytorna során speciálisan a problémás testrészt mozgatják meg a gyógytornászok, igény szerint egyéni vagy kis csoportos foglalkozás keretében. A gyógytorna elősegíti a regenerációt, izomerősítő és mozgékonyságnövelő hatása van.

A hidrogalván kezelések a gyógyvíz és az elektromos áram kedvező tulajdonságait használják fel a gyógyuláshoz. Gyulladásos degeneratív gerinc, izületi és lágyrész problémákra alkalmazható.

A négyrekeszes galvánfürdő gyulladáscsökkentő hatású, a kellemesen langyos vízben a kezeket és lábakat kezelik elektromos árammal. Nagyon jó hatás érhető el érszűkület és érzészavarok esetén.
Az elektromos kádfürdő teljes testfelületet kezel, stresszoldó hatása is van.

A fizikoterápiás kezelések teljes skáláját alkalmazzák a hévízi kúrák alatt is, az ultrahangos kezeléseknek víz alatti változatától a mágneskezelésig.

A hidroterápiás kezelések alapja a hévízi gyógyvízben való fürdés, mozgás. Ez nem csak a tófürdőben érhető el, több szálloda is gyógyvízzel megtöltött medencével várja a gyógyulni vágyókat.

A súlyfürdő egy speciális hévízi találmány, közel ötven éve alkalmazzák. A lényege, hogy a beteget a nyakánál vagy a hónaljánál függesztve lógatják bele a gyógyvízbe. Az orvos által javasolt testrészekre aztán különféle súlyokat aggatnak, ezzel nyújtva, dolgoztatva az izületeket, izmokat, gerincet.

Porckorong betegségre, csípő és térdmerevedésre nagyon jól alkalmazható.

A tangentor kezelés víz alatti sugár masszázst jelent.

A gyógymasszázs kifejezetten orvosi javaslatra végzett masszírozást jelent, vagy teljes testfelületen vagy a beteg testrészen. Minden esetben speciálisan képzett gyógymasszőrök kezei alatt gyógyul a páciens, izomerő-fokozó és fájdalomcsökkentő hatása van. A masszírozás alatt speciális gyúró, dörzsölő, simító mozdulatok váltakozásával érik el a megfelelő hatást.

Hévízi gyógyiszappakolás során a tófürdő aljáról származó tőzegiszap segítségével fokozzák a vérkeringést, izületi regenerációt. Reumás betegségek kezelésére kitűnő kiegészítője a gyógymasszázsnak. Minden esetben felmelegített gyógyiszapot helyeznek a kezelendő testfelületre, ez csökkenti, megelőzi a gyulladásokat, lazítja az izmokat és gazdag ásványi anyag tartalmának köszönhetően regenerálja a bőrszöveteket is.

A klímaterápia során a hévízi mikroklíma egyedi összetevőinek segítségével frissül fel a tüdő, ezáltal pedig az egész szervezet. Speciális klímaterápiás kezelés a száraz só terápia, arec, ahol a só jótékony hatásait használják allergiás betegségek és dohányosok gyógyítására. Egyedi klímaterápiás kezelések érhetők el a Tapolcai Tavasbarlangban is.

Az alkalmazott kúrák gyógyhatását a közvetlen környezet is elősegíti, a Hévízi tónak és környékének e lélekre is nyugtató, gyógyító hatása van, a tó kékje és a környező erdők zöldje energiával tölt fel bennünket, segítve a gyógyulást.

A hévízi kúracsomagokat a nagyobb szállodákban is igénybe vehetjük, itt a szálloda szakorvosai, masszőrei, gyógytornászai lesznek segítségünkre.

A Hévízi tófürdő a Szent András Reumakórházzal együttműködve járóbeteg és fekvőbeteg szolgáltatás is nyújt, akár külföldi vendégek részére is.Kapcsolódó ajánlataink