Sportbarátoknak

1szep-idoben-ket-kerekenSzép időben két kerékenSzép időben két keréken érdemes felfedezni a Balaton környékének nevezetességeit.2Kerékpár és gyógyfürdőkKerékpár és gyógyfürdőkKerékpár és gyógyfürdők – tökéletes kombináció testnek és léleknek.3Kerékpározás a balatoni bringakörútonKerékpározás a Balatoni bringakörútonMagyarország legismertebb és legszebb kerékpárútja a Balatoni bringakörút.4A Kis-Balaton kerékpárralA Kis-Balaton kerékpárralA Kis-Balaton gazdag élővilágát az aktív kikapcsolódást kedvelők kerékpárral is felfedezhetik.5Aktív kikapcsolódásAktív kikapcsolódás minden időbenSportolási, aktív kikapcsolódási lehetőségek a Balaton környékén.6GolfGolfGolfpályák Hévízen és környékén, árak, információk, megközelítés.7Vonyarcvashegy - WakeboardVonyarcvashegy-Wakeboard pályaMagyarország legjobb wakeboard pályája Vonyarcvashegyen.8KalandparkGyenesdiás-kalandparkKalandra fel kalandorok! Izgalmas nyári kikapcsolódás és bátorságpróba Gyenesdiáson a Kalandparkban.9Balaton a felhők közülBalaton a felhők közülA Balaton szárazföldről élvezhető panorámáját csak a tó felhők közül elénk táruló látványa múlhatja felül.10SíelésSíelésSíelési lehetőségek Hévíz közelében, Ausztria és Szlovénia legjobb síterepei.11Forma 1Forma–1A mogyoródi Hungaroring Forma–1-es versenye kihagyhatatlan program a száguldás szerelmeseinek.12Kis-Balaton (BdNP fotótár)Kis-Balaton – az élő természetFedezze fel a Kis-Balaton élővilágát, kerüljön kapcsolatba a természettel.13Keszthelyi hegységKeszthelyi-hegységKiváló túrák gyalog és kerékpárral a Keszthelyi-hegységben, a természet lágy ölén.14VitorlázásVitorlázásVitorlástúrák a tavon, a balatoni és magyarországi utazás fénypontja.
Sportolási lehetőségek Hévízen és környékén

Hévízi pihenésünk során az aktív testmozgást nem csak a tóban úszás jelentheti. A városban és környékén számtalan sportolási lehetőség várja az aktív pihenésre vágyókat.

Hévízi pihenésünk idején a tóban úszás mellett számos sportprogramon vehetünk részt.

A szállodák egy részében edzőtermek, teniszpályák várják a vendégeket, a közeli erdőben futásra, nordic walkingolásra is van lehetőség. Kerékpárt is bérelhetünk, vagy hozhatunk magunkkal, így gyorsan elérhetjük a Balatoni Bringakörutat, és két keréken fedezhetjük fel a tó környékét.

Túrázásra a Balaton-felvidék, a Keszthelyi-hegység és a Kis-Balaton is kiváló helyszín; gyalog, kerékpárral, de akár lovagolva is megismerhetjük a környező falvakat, erdőket.

A  vonyarcvashegyi strandon wakeboard pálya, Gyenesdiáson ügyességi mászópálya várja az extrémebb sportok rajongóit. A Balatonon vízibiciklizhetünk, szörfözhetünk, kiteozhathunk és vitorlázhatunk is, nem beszélve az úszásról.

Ha biztosra akarunk menni a kellemes vízhőfok tekintetében, a környékbeli termálfürdőket is kipróbálhatjuk, Zalakaros, Kehidakustány is meleg termálvízzel és animációs programokkal várja a látogatókat.
Hévíz közelében, Balatongyörökön, Balatonudvarin és Bükfürdőn golfozni is lehet, kiváló a golfpálya.