Forma–1

Ha szereti az autókat és a száguldást, ott a helye a mogyoródi Hungaroringen, az évente megrendezésre kerülő Forma–1-es versenyen.

Keszthelyről és Hévízről autóval az M7-es autópályán alig három óra alatt eljuthatunk a Budapesttől 22 km-re található pályára. Vonattal is utazhatunk a fővárosba, ahonnan már ingyenes buszjáratok viszik a helyszínre a belépőjeggyel rendelkező nézőket.

A Forma–1-es versenysorozat 19 futamát március és november között a világ minden táján rajongók ezrei kísérik figyelemmel a helyszínről, s milliók a tévékészülékek előtt.

Magyarországon immár 27 esztendeje rendezik meg a futamokat, idén 11 csapat 22 pilótája mérte össze tudását az akár óránként 300 kilométeres sebességgel is száguldó autókban. 2013-ban a Magyar Nagydíjat Lewis Hamilton nyerte, aki ezzel immár negyedszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Hungaroringen.

A verseny tökéletes hosszú hétvégi program a nyár közepén, hiszen három napon keresztül zajlanak az események. Pénteken az autók szabadedzését, szombaton az indulóhelyekért folytatott küzdelmet, míg vasárnap a lényeget, a futamot tekinthetjük meg, sok-sok kiegészítő programmal együtt.

Annak, hogy a pályára kiváló rálátást biztosító tribünök egyikéről, avagy a környező füves területről nézzük-e végig az első helyért vívott csatát, csak a pénztárcánk szabhat határt.

Az autók és a sebesség megszállottjainak biztos, hogy életre szóló élményt nyújt, ha kilátogatnak az autó-motor sport legnagyobb fesztiváljára.