Hévíz gyógyvíz

A hévízi gyógyvíz a mozgásszervi panaszokkal bajlódóknak az egyik leghatásosabb termálvíz. Speciális kénes, radonos és szervesanyag-összetételének köszönhetően enyhíti a fájdalmat, vize télen és nyáron is ideális a szabadtéri fürdőzéshez.

A Hévízi-tó a mozgásszervi betegségben, reumás panaszokban szenvedőknek igazi gyógyír. A hévízi kúra után hosszú hónapokig enyhülnek a fájdalmak, akár teljes tünetmentesség is elérhető.

A hévízi gyógyvizet már az ókori rómaiak is ismerték, a mai fürdő létrehozásában a keszthelyi Festetics családnak volt nagy szerepe az 1900-as évek elején.

A gyógyulni vágyók a világ minden tájáról érkeznek ide, hogy az egyedi, csodálatos környezetben gyógyuljanak, találjanak enyhülést fájdalmaikra.

A közel 4 és fél hektáros területen elterülő tó vize 38 méter mélyen fakad, hőfoka nyáron elérheti a 38 fokot, de télen sem hűl 22 fok alá.

A mélysége másfél-két méter között van, a partszakaszon combig ér, itt akár kényelmesen beáshatjuk magunkat a tőzegiszapba.

A tóban télen is lehet úszni, felejthetetlen élmény a hóesésben úszkálni a meleg vízben a tavirózsák között.

A tavat körülölelő 40 hektáros erdősáv őrzi a tó egyedi mikroklímáját, és védi a tavat a szennyeződésektől, portól.

A tó jellegzetessége, hogy biológiailag aktív vízben úszhatunk, gyógyulhatunk, tavirózsák között, meseszép környezetben.

Ha szerencsénk van, szárcsacsaláddal vagy teknőssel is találkozhatunk.

A tóban több helyen pihenésre alkalmas kapaszkodókat tettek, így egyáltalán nem megerőltető körbeúszni a tavat. A vízből több kijárat vezet a napozószigetekre és a fedett fürdőrészre is.

A tó vizének egyedi a kémiai összetétele: kénes, kalcium, magnézium, hidrogén-karbonát mellett radont is tartalmaz.

Ne ijedjünk meg, ha ezüst ékszereink elszíneződnek a vízben, mert könnyen tisztíthatók, ám legjobb, ha a kúra alatt nem viseljük őket.

A hévízi gyógyvíz a legtöbb mozgásszervi betegség kezelésére és megelőzésre is kiválóan alkalmas, de baleset utáni rehabilitációra, idegrendszeri és nőgyógyászati panaszokra is felettébb hatásos.

Nem javasolt fertőző betegségek, rosszindulatú daganatos megbetegedések és szív-, valamint keringési panaszok, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.

A tóban orvosi javaslat nélkül 30 percnél tovább ne fürödjünk.

Képek a Hévízi TófürdőrőlKapcsolódó ajánlataink