Hévízi gyógyfürdő

A Hévízi Gyógyfürdő szimbóluma az indiai vörös tavirózsa. A meseszép növények között úszkálva múlnak, enyhülnek reumatikus és mozgásszervi fájdalmaink. A gyógyfürdő a szabadtéri tóból, a gyógykezeléseket és wellnesslehetőségeket nyújtó fedett Festetics Fürdőházból áll.

A hévízi gyógyfürdőzés kétezer éves múltra tekint vissza, már az ókori rómaiak is említést tesznek a tóról, amelynek területén római kori pénzérmékre is bukkantak.

A fürdőhely felvirágoztatásában a Festetics családnak volt elévülhetetlen érdeme, az 1770-es években ők építették az első, tutajokra rögzített fürdőházat.

Az elmúlt századokban a környékbeliek a víz gyógyhatását a benne levő fekete korpának tulajdonították.

Ez a korpa nem más, mint a tó aljáról származó tőzegiszap, amely valóban gyógyhatású, a hévízi iszappakolás a gyógyfürdőzésre épülő kúracsomagok része.

A Hévízi Gyógyfürdő vizének összetétele egyedi: kénes, radontartalmú gyógyvíz, biológiailag aktív víz gazdag szervesanyag-tartalommal, mely a reumás betegségek és a mozgásszervi panaszok kezelésére tökéletesen alkalmas.

Egy hévízi kúra után akár hónapokig tünetmentesek a betegek.

A tó vizében úszás mellett gyógytorna, gyógymasszázs, iszappakolás, fizikoterápiás kezelések, súlyfürdő adja a gyógyulás alapjait.

A minél jobb eredmény érdekében orvosi javaslat alapján célszerű igénybe venni a különböző kezeléstípusokat.

A gyógyfürdő jelképe az indiai vörös tavirózsa, amelyet 120 éve telepítettek a tóba. A tavirózsák között úszva gyógyulhatunk, a tófürdő egész évben nyitva tart, a vize télen sem hűl le 22 fok alá, nyáron pedig akár 38 fokos is lehet.

A gyógyfürdő forrásai egy 38 méter mély barlangban találhatók, a gyors vízhozamnak köszönhetően a 4,4 hektáros tó vize háromnaponta cserélődik.

A tó vizének mélysége átlagosan másfél-két méter.

A nyitott vízfelület szomszédságában modern, fedett fürdőrész, a Festetics Fürdőház ad helyet a gyógykezeléseknek és a különböző wellness-szolgáltatásoknak.

A gyógyfürdő mellett van a Szent András Reumakórház.

Képek a Hévízi gyógyfürdőrőlKapcsolódó ajánlataink