Hévízi szállások

A Hévízre látogató vendégek bőséges szálláshelykínálatból válogathatnak. A családi magánszálláshelyek, apartmanok vagy a kisebb panziók mellett 3, 4 vagy akár 5 csillagos hotelek közül is választhatunk – ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően.

A bőség zavarában nem mindig könnyű a megfelelő szálláshely kiválasztása. Természetesen az első és legfontosabb szempont az ár, ezt követi a szálláshely elhelyezkedése, majd a kínált szolgáltatások, mint például őrzött parkoló, wellness-szolgáltatások, gyógymasszázs, ingyen WiFi. Fontos szempont lehet, hogy milyen idegen nyelven beszélnek a szálláshely recepcióján – németül, angolul és oroszul a legtöbb helyen beszélnek.

A hévízi főszezon jellemzően a nyári hónapokra esik, azonban az egész évben fürdőzésre alkalmas Hévízi-tónak köszönhetően, ősszel és tavasszal is telt házzal üzemelnek a szálláshelyek, érdemes tehát időben szállást foglalni és előre tervezni az üdülést, különösen az akciós ajánlatokból. Az orosz vendégek szívesen jönnek már áprilisban és májusban Hévízre, hiszen a magyarországi tavasz, a virágos üdülőhely, a klíma rendkívül kellemes üdülést tesz lehetővé a május eleji orosz vakáció idejére.

Hévíz Magyarország legkisebb városa, a városközpont közvetlenül a Hévízi-tó mellett található, és itt van a legtöbb szálláshely is. Fontos megjegyezni, hogy a tó erdővel körülvett völgyben fekszik, a városközpontban és az északi városrészben lévő hotelek, apartmanok gyalog is kényelmesen elérhetők. Noha a város nyugati része egy kisebb dombra épült, de még az itteni szálláshelyekről is gyalogosan megközelíthető a fürdő.

Hévízen arra törekszenek, hogy a gépjárműforgalmat a lehető legkisebbre csökkentsék, ezért a parkolás a központi főparkoló kivételével nehézkés és drága, már csak ezért is érdemes gyalogolni.

E sorok írásakor, 2013 nyarán már elkészültek a tervek az új, helyi buszjáratok forgalomba állításáról, remélhetőleg rövidesen még kényelmesebben lehet megközelíteni a gyógytavat a távolabbi szálláshelyekről is.

A hévízi szállodák szinte mindegyikében működik gyógyászati központ, saját termálvizes medencékkel. Ezeket a szolgáltatásokat nem csak a hotel vendégei vehetik igénybe. Amennyiben privát apartmanban foglaltunk szállást, úgy a szállodák recepcióján kérhetünk konzultációs időpontot az adott szálloda orvosához, és később természetesen a külsős vendégek számára is rendelkezésre állnak a gyógykezelések, terápiák. A hévízi szállodák általában megfelelnek a Nyugat-Európában elvárt színvonalnak, tehát a csillag szerinti besorolás megegyezik az Európában előírt standardokkal.
Hévízen a szállodákban a gyógyászati részlegek mellett általában több úszómedence, külön fogászati központok, szépségszalonok is vannak.
Az apartmanok, családi panziók tulajdonosai rendkívül barátságosak, vendégszeretőek.

Képek Hévízi szállásokrólKapcsolódó ajánlataink