Sármellék reptér

A sármelléki reptér, hivatalos nevén a Hévíz-Balaton Airport Nemzetközi Repülőtér Magyarország második legforgalmasabb repülőtere. Az egykori orosz katonai repülőtér ma már nemzetközi színvonalú utasterminállal és egy cargo terminállal rendelkező légikikötő.

A repülőtér Sármelléken, csupán 10 perces autóútra van Hévíztől és Keszthelytől. Üzemeltetését 2012 óta Hévíz város önkormányzata irányítja, ennek köszönhetően a repülőtér már egész évben nyitva tart és fogad charterjáratokat elsősorban Német- és Oroszországból. A repülőtéren főleg Boeing–737-es és Airbus–320-as gépek landolnak. Nagy siker, hogy 2013 májusától újra menetrend szerinti járat közlekedik a sármelléki repülőtérre. Az AirBaltic légitársaság Rigából repül minden szombaton ide, a jegyfoglalás a megszokott fapados járatok internetes foglalási rendszerén keresztül történik.

A sármelléki repülőtéren jelenleg ingyenes a parkolás, az utasterminál könnyen megközelíthető, a terminálban kávézók, mosdók vannak, utazási irodák és autókölcsönző is működik. A becsekkolás után, a duty free részen további kávézó és duty free shop áll a beszállásra várók rendelkezésére. A sármelléki reptér IATA kódja: SOB.

A földszinti teraszos kávézóból a rokonok, barátok kényelmesen figyelhetik a le- és felszállást. A repülőtéren jelenleg minimális a becsekkolás előtti várakozási idő, de érdemes legalább egy órával a gépindulás előtt kiérni.

A sármelléki nemzetközi repülőtér, tehát a biztonsági előírások megegyeznek minden más nemzetközi repülőtér előírásaival, vagyis a fedélzetre korlátozottan lehet felvinni folyadékot, illetve bizonyos tárgyakat.

Erről természetesen a repülőtéren dolgozók is tájékoztatják az utasokat.Kapcsolódó ajánlataink