Keszthely

A Balaton fővárosaként is emlegetett település kiváló szolgáltatásokat nyújtó strandjaival, felújított sétálóutcájával, látnivalóival, rendezvényeivel igazi pezsgő színfolt a balatoni nyárban.

A nyugati medence fővárosa a Keszthelyi-öböl északnyugati sarkában található. A régió legnagyobb városaként, 25 000 fős lakosságával és a környék legjobb infrastruktúrájával rendelkezik.

Keszthely legismertebb látnivalója természetesen a Festetics-kastély, de a kastély mellett híres a múzeumairól is. A város felújított főtere a kastély bejáratáig húzódó sétálóutcával, ahol fagyizók, kávézók, éttermek és üzletek várják a látogatókat, kedvelt célpontja a turistáknak.

A városnak három nagy strandja van, a központi városi strandot többször választották már korábban a Balaton legszebb strandjának. Gyönyörűen parkosított, csodás virágágyásokkal díszített terület, homokos partszakaszaihoz még egy Balaton alakú gyerekmedence is tartozik. A strand a központja a nyári éjszakáknak is, az itt található diszkókban, bárokban, éttermekben hajnalig lehet szórakozni, a felújított móló és Balaton parti sétány pedig kínálja magát egy romantikus esti sétára.

Rossz időben érdemes felkészülni az esetleges tömegre. Ha leszakad az ég, Keszthelyt gyakran elárasztják a környező településeken üdülő turisták, a városba vezető utak ilyenkor meglehetősen zsúfoltak, és ez elmondható a bevásárlóközpontokról is.

Keszthely nemcsak a környékbeli balatoni településekről, hanem a mindössze 6 km-re található Hévízről is számos látogatót vonz, illetve fordítva, a Keszthelyen üdülő vendégek számára Hévíz kényelmesen és gyorsan elérhető.

A nyári időszak a legmozgalmasabb Keszthelyen: borfesztivál, nyári színház a kastélyparkban, horgászverseny, Pünkösdi regatta – csupán ízelítő a vonzó programok közül.

Ajánljuk

  • Látogassa meg a keszthelyi piacot szerdánként és szombatonként
  • Sétahajózás a Keszthelyi-öbölben
  • Retrobüfék a keszthelyi pavilonsoron
  • Igényes bárok, pubok – John’s Pub, Ánizs

Képek KeszthelyrőlKapcsolódó ajánlataink