Balatonfüred

Balatonfüred az északi part legelegánsabb városa, klímája, hangulata, kulturális programjai és varázslatos vízpartja vonzza a vendégeket.

Balatonfüred a reformkor óta népszerű üdülőváros, kedvelt találkozóhelye volt a haladó politikusoknak, művészeknek. Az akkor épült villák, kúriák teszik a városképet ma is igazán egyedivé. Sokan tekintik meg a Blaha Lujza- és a Jókai-villát, az 1825 óta megrendezésre kerülő Anna-bálra pedig ma is sok vendég érkezik.

A város klímája okán a Szívszanatóriumban eredményesen regenerálódnak a páciensek, a gyógyulni vágyóknak a szénsavas füredi forrásvíz is segít.

A Balaton fővárosaként emlegetett Balatonfüred színes kulturális programokkal várja a vendégeket, érdemes részt venni a szervezett reformkori sétákon, ahol idegenvezető mesél a történelmi látnivalókról, reformkori emlékekről. Operett-előadások, színdarabok és cigányprímások fergeteges fellépései ígérnek önfeledt szórakozást.

A Balaton-parti Tagore sétány és kikötő szobrait is megtekinthetjük, a víz közelsége, a gyönyörű fák árnyéka kellemes kikapcsolódást ígér.

Balatonfüred a vitorlázás szerelmeseinek is kedvelt célpontja, kikötőjében akár saját hajóval, akár bérelt személyzettel kihajózva fedezhetjük fel a Tihanyi-félsziget környékét, az északi part öbleit.
A balatoni vitorlásversenyek idején még jobban felélénkül a város, a Pünkösdi kupa, Borregatta, Kékszalag mellett több kisebb versenyt is rendeznek.

Menetrend szerinti és sétahajóról is megcsodálhatjuk a tavat és környékét.

A gasztronómia kedvelőinek a híres cukrászdák – Bergmann, Karolina – mellett érdemes kipróbálniuk a nemrég nyílt Baricska csárdát és a Jásdi-pincét Csopakon. Balatonfüred-Csopak borrégiója számos kisebb pincészettel várja a borkóstoló túrák résztvevőit és a borfesztiválokra érkezőket.

Családoknak, fiataloknak és gyerekeknek vonzó célpont az Annagora csúszdapark, a Brázay Kalandpark meg a strandok, ahonnan gyönyörködhetünk a Tihanyi-félszigetben.

Természetkedvelőknek ajánljuk a Jókai-kilátót, a Lóczi-barlangot és a szomszédos Tihanyi-félsziget látnivalóit.

Balatonudvariban golfozhatnak is a sportbarátok.

Képek BalatonfüredrőlKapcsolódó ajánlataink