Balatonfenyves

A Balaton délnyugati medencéjében található üdülőhely az egyik legnépszerűbb a környéken. Körülbelül 1 km hosszú szabad strandjának köszönhetően gyönyörű panoráma nyílik az északi part vulkanikus kúpjaira és a Badacsonyra.

Balatonfenyvest és a strandját elsősorban gyermekes családoknak ajánljuk, mivel a tó vize a szabad strandnál sekély és meleg. A strandon számos étteremben, büfében és bárban csillapíthatjuk étvágyunkat és szomjunkat, kifejezetten jó ár-érték arány jellemzi az üdülőhelyet.

Balatonfenyvestől és a Balaton partjától délre található a híres Nagyberek, melynek jelentős része természetvédelmi terület. Ideális kirándulóhely az egész családnak, mehetünk biciklivel vagy a gyermekek által igen kedvelt, ma is rendszeresen közlekedő kisvasúttal. Télen a kisvasút vagonjában szénnel fűtött kályha – melyet az utasok maguk fűthetnek, ami szintén nagy élmény gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – ontja a meleget. A vonatból a téli berek érintetlen környezetében megfigyelhetjük a nagyvadakat, elsősorban szarvasokat és vaddisznókat, ragadozó madarakat és fácánokat.

Balatonfenyveshez legközelebbi város Fonyód és Marcali. Az előbbi elsősorban piacáról és a badacsonyi átkelés első számú kiindulópontjaként híres, az utóbbi pedig új, fedett termálfürdőjéről, mely a mozgásszervi betegségekre hoz gyógyulást, enyhülést. Fonyódon és Marcaliban bevásárlóközpontok is vannak.

Az M7-es autópálya Balatonfenyvest délről érinti, saját lehajtóval, Budapestről 1,5 óra alatt lehet ide eljutni.

Balatonfenyvesről felfedezhetjük a környék és a Balaton más, híres kirándulóhelyeit, például a Kis-Balatont, a Tihanyi-félszigetet, a Badacsony borospincéit vagy az északi part tanúhegyeit. Mehetünk biciklivel, autóval vagy vonattal.

Rossz idő esetén Hévíz és Keszthely várja a látogatókat, a Hévízi Tófürdő, illetve a keszthelyi Festetics-kastély szinte kötelező program az idelátogatóknak.

Ajánljuk

  • Kóstolja meg a híres, tradicionális babgulyást a Lóki csárdában – 15 km
  • Látogassa meg a fonyódi dombot, sétáljon végig a panorámaúton; a nyaralás legszebb képei itt készülhetnek – 4 km
  • A vadételek kedvelőit a Nagyberek határán álló Hubertus Hof étterem várja. Gyönyörű környezet, elegáns park és étterem, kitűnő konyha, mely nem csak a berekben elejtett vadakból készült ételeket kínálja – Balatonfenyvesen
  • Esténként fogyasszon egy koktélt a part menti bárok valamelyikébenKapcsolódó ajánlataink