Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy a fiatalok kedvenc balatoni nyaralóhelye, a strandján wakeboard pálya, szörfsuli és számos sportpálya van, a kultikus Magyar Tenger diszkó pedig évtizedek óta népszerű szórakozóhely.

Vonyarcvashegy a Keszthelyi-öböl egyik kedvelt nyaralóhelye, strandja a fiatalok körében nagyon népszerű, van itt drótköteles wakeboard pálya és szörfiskola is.

A dimbes-dombos településen számtalan apartman, kisebb hotel, éttermek, cukrászdák és rétesház várja a vendégeket.

Autóval, busszal, vonattal, biciklivel és hajóval is könnyen megközelíthetjük ezt a kis települést. A Balatoni Bringakörút a falu határában levő Szent Mihály-domb mellett halad el. A domb tetején álló kápolnát a balatoni halászok emlékére építették, akik egy vihar miatt vesztek a vízbe. Ma a kis templom kedvelt esküvői és keresztelői helyszín, a dombot övező fák, a lélegzetelállító kilátás és békés hangulat elfeledteti velünk a hétköznapok gondjait.

Ha nagyobb nyüzsgésre vágyunk, érdemes a vonyarcvashegyi borfesztiválra jönni, de a Magyar Tenger diszkóban is bulizhatunk esténként.

Ha kirándulni szeretnénk, a közeli Keszthelyi-hegység turistaútvonalait bejárva gyönyörködhetünk a balatoni kilátásban, a Kitaibel-kilátó és a Fénykereszt is csodás panorámát nyújt.

Egész nyáron színes fesztiválprogramok várják a vendégeket: sör, bor, halászünnep és zenés műsorok szerepelnek a kínálatban.

Képek Vonyarvashegyről


Kapcsolódó ajánlataink