Fotósoknak

1Kerékpározás a Balatoni bringakörútonMagyarország legismertebb és legszebb kerékpárútja a Balatoni bringakörút.2Badacsony, az istenek nektárjaKóstolja meg a tüzes badacsonyi borokat!3Tihany – visszhang és a levendulaNem csak kecskekörmök, visszhang és a levendula.4Dödöllézzen az ŐrségbenMagyarország talán legkülönlegesebb vidéke, információk, képek az őrségi kiránduláshoz Hévízről!5A Pannonhalmi FőapátságPannonhalma, ahol a bencés tradíciók a modernitással találkoznak.6Sétahajóval a Keszthelyi-öbölbenSzálljon hajóra a keszthelyi mólónál és gyönyörködjön a környékben.7Szépkilátó BalatongyörökönHévíz közelében, Balatongyörök határában a Szépkilátóból párját ritkító a panoráma.8Balaton a felhők közülA Balaton szárazföldről élvezhető panorámáját csak a tó felhők közül elénk táruló látványa múlhatja felül.9MünchenHétvégi kirándulás és bevásárlás Münchenben.10Kis-Balaton – az élő természetFedezze fel a Kis-Balaton élővilágát, kerüljön kapcsolatba a természettel.11Keszthelyi-hegységKiváló túrák gyalog és kerékpárral a Keszthelyi-hegységben, a természet lágy ölén.12Hévíz-gyógytóA legfontosabb tudnivalók a Hévízi-gyógytóról.13BudapestA magyar főváros nevezetességei.
Hévíz fotósoknak

Hévíz fotós szemmel.

Hévízen és környékén a fotózást kedvelőknek annyi témájuk akad, hogy a gyógyfürdőzésre szinte nem is marad idejük.

Hévízen annyi a megörökítendő szépség: épületek, életképek, természeti jelenségek, hogy ennél különb helyet egy fotós aligha kívánhat magának.

A Hévízi-tó jelképét, a tavirózsát akár távolról, akár makrófotók készítésével is megörökíthetjük, ha szerencsések vagyunk, a tóban élő szárcsákat is lefényképezhetjük.

A tó és a körülette levő erdősáv minden napszakban a kék és a zöld más-más árnyalatait mutatja, a tó fölött lebegő páraréteg szintén különleges fotótéma.

A sétány virágai, bokrai és a korzózó emberek színes kavalkádja is kattintásra készteti nemcsak a profi fotósokat, de az amatőr fényképészeket is.

A Balaton, a Balaton-felvidék, a Kis-Balaton megannyi természeti szépsége, a napfelkelték pasztellszínei, a ragyogó déli napsütés vagy az aranyló naplemente a víz vagy a hegyek mögött, a szárnyaló vízimadarak, a csónakban vagy a vízparton mozdulatlanul ülő pecások is különleges pillanatokkal ajándékozzák meg a fotósokat.

Ha a táj helyett jobban szeretünk életképeket fotózni, nagyszerű téma a fesztiválok forgataga vagy az éttermek, borospincék mulatozó vendégei.

A múzeumok, templomok, várak, kastélyok épületei, kiállított tárgyai is egyedi fotókat eredményeznek. Hévízen minden fotós talál kedvére való témát, és ha elfárad a „munkában”, a tó vizében frissülhet fel.