Nyugat-Balaton

A Balatoni régió egyik gyöngyszeme a tó nyugati sarka. Töltsön el néhány napot a térségben, fedezze fel a környék természeti és kulturális értékeit, kényeztesse magát a termálfürdőkben, legyen része teljes testi-lelki felfrissülésben.

A Balaton nyugati medencéje, a Zalai-dombság a tó egyik legszebb, mégis a turisták által talán legkevésbé ismert térsége.

A környék számos természeti és kulturális látnivalót kínál, melyeket feltétlenül érdemes felkeresni.

Amennyiben utazásának fő motivációja a pihenés és a testi-lelki feltöltődés, célállomásul válassza Zala megye egyik termálfürdőjét. Hévíz, Kehidakustány és Zalakaros a legismertebb és legnagyobb gyógyfürdők, melyek az egész család számára nagyszerű időtöltést jelenthetnek. A különféle gyógy- és élménymedencék mellett mindegyikben külön wellnessrészlegben kényeztetik a vendégeket masszázsokkal, pezsgőfürdőkkel, szaunákkal és egyéb kezelésekkel. Talál fürdőt Zalaszentgróton és Lentiben is.

A nyaralás alatt az aktív időtöltést előnyben részesítők számára is ideális a környék. A gyönyörű tájak kirándulásra csábítanak, a kiépített kerékpárutak jóvoltából pedig szinte minden látnivaló két keréken is elérhető, felfedezhető.

A déli part egyik ékessége a balatoni bringakörúton kerékpárral is biztonságosan megközelíthető kis üdülőtelepülés, Balatonberény szőlőhegye. A kétszáz éves, műemlék jellegű nádfedeles pincék közül lenyűgöző panoráma tárul a látogató elé. Tartson egy kis pihenőt és élvezze a páratlan látványt egy pohár bort kortyolgatva.

Akkor is felejthetetlen élményekben lehet része, ha úgy dönt, hogy a Kis-Balaton környékére kirándul. Zalavárnál, a Kis-Balaton Házban megismerkedhet a tó gazdag madárvilágával, majd rövid túrát tehet a kiépített kerékpárúton, és közben élőhelyükön is szemügyre veheti a múzeumban látott fajokat. A település közelében van a kápolnapusztai Bivalyrezervátum, ahol Magyarországon őshonos állatokat tartanak.

Természetesen a régiót érdemes „csupán a Balatonért” is felkeresni. Az északi part ismert üdülőtelepülései: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál az egész családnak. A népszerű, minden igényt kielégítő strandokon vízibiciklit lehet bérelni, focizhatunk, röplabdázhatunk és kipróbálhatjuk a wakeboardot, a vízisít és a szörfözést, vagy egyszerűen a parton fekve élvezhetjük a napsütést.

Aki egyszer ellátogat e térségbe, minden bizonnyal újra meg újra visszatér ide.

Képek Nyugat-BalatonrólKapcsolódó ajánlataink