Balaton látnivalók

A Balaton régió párját ritkítóan gazdag kínálattal várja a turistákat. Csodálatos, védett környezete elsősorban természeti látnivalókat kínál, azonban a balatoni üdülőhelyek által szervezett időszakos és állandó programok, kiállítások, rendezvények, a gazdag kulturális örökség is nagy vonzerő a látogatók számára.

A nyári főszezonban valóságos programdömping zúdul a turistákra. A kisgyermekes családok, fiatal párok, nyugdíjasok vagy kisebb-nagyobb társaságok biztosan találnak maguknak megfelelő programot, túraútvonalat, strandot.

A természeti látványosságok közül ki kell emelnünk a Tihanyi-félszigetet, a Balaton-felvidéket, a Badacsonyt, a környező tanúhegyeket, valamint a Keszthelyi-hegységet. Ezek mind-mind az északi parton vannak, és többségük része a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak. Csodálatos élmény még az északi parton a tapolcai tavasbarlang és gyógybarlang, valamint a balatonedericsi Csodabogyós-barlang. A déli parton kedvelt kirándulóhely a Balatonfenyves közelében található Nagybereki láp és a Kis-Balaton.

A számos balatoni látványosság közül kihagyhatatlan a Tihanyi Bencés Apátság, a keszthelyi Festetics-kastély, a balatongyöröki Szépkilátó, a fonyódi magaspart és a balatonfüredi Tagore sétány.
A környék leghíresebb rendezvényei a borfesztiválok, a Balaton Sound, a vitorlásversenyek és a Keszthelyi Nyári Játékok.


Képek Balatoni látnivalókrólKapcsolódó ajánlataink