Vitorlázás

A Balatonra érkező vendégek egyik kedvenc programja a séta a balatoni üdülőhelyek kikötőiben, az ott sorakozó gyönyörű vitorlások megtekintése. A balatoni vitorlázás rendkívül népszerű, a nagyobb kikötőkben széles a választék a különböző programokból, túrákból, hajótípusokból, kapitánnyal vagy – megfelelő vizsgák birtokában – kapitány nélkül is bérelhetünk hajót.

A Hévízre, Balatonra érkező turisták, különösen, akik hosszabb időt töltenek a magyar tengernél, számos program közül választhatnak, minden bizonnyal az egyik legemlékezetesebb és legélvezetesebb a vitorlázás. Azt ajánljuk, hogy már az utazás tervezésekor érdeklődjön, tájékozódjon az adott üdülőhely vagy a környékbeli üdülőhelyek kikötőjében a vitorlázási lehetőségekről, bérlésről.

A balatoni vitorlástúrák több fajtáját kínálják a kikötőkben, általában minimum 4-6 fő számára van lehetőség egy hajó bérlésére kapitánnyal, és kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb túrát. Népszerűek például a Keszthelyi-öbölből a Badacsonyba és Szigligetre tartó utak.

Vitorlás és Fonyód

A program általában tartalmaz egy kikötést Badacsonyban, felsétálhatunk a híres badacsonyi szőlőkhöz, ahol egy könnyű ebéd mellett kóstolhatjuk meg a környék zamatos borait. További népszerű túra a Tihanyi-félsziget körtúra, vagy például kirándulás a híres balatonfüredi és balatonföldvári kikötőkbe, ahol a Balaton legszebb hajóit láthatjuk, és a kikötőkben színvonalas, igényes éttermekben, bárokban ebédelhetünk, fogyaszthatjuk kedvenc italunkat. Népszerűek még a naplemente- és az éjszakai túrák, ilyenkor a csillagfényes ég alatt élvezhetjük a Balaton mindkét partjának látványát.

Az árak változóak, a túra hosszától, szezontól és a program tartalmától függően 4-6 fő esetén akár már 20 000 forinttól is találunk igényes túrákat, azaz a vitorlázás ma már valóban sokak számára elérhető, és ha egyszer kipróbáltuk, minden bizonnyal később is betervezzük a balatoni nyaralásba.

A nyári vitorlásprogramok mellett rendszeresen szerveznek vitorlástáborokat gyermekeknek és felnőtteknek is. A tanfolyamokról, lehetőségekről, az árakról és az időtartamról érdeklődjünk a nyaralásunk alatt, hiszen akár két hosszú hétvége is elég lehet a vitorlázás elsajátításához, és utána vizsgázhatunk is. A vitorlázás az egyik legcsodálatosabb élmény, érdemes kipróbálni, mert a szolgáltatások színvonala, száma folyamatosan bővül, az árak pedig egyre kedvezőbbek.

Képek vitorlázásról