Vizes programok

1Kerékpár és gyógyfürdőkKerékpár és gyógyfürdők – tökéletes kombináció testnek és léleknek.2Kerékpározás a Balatoni bringakörútonMagyarország legismertebb és legszebb kerékpárútja a Balatoni bringakörút.3A Kis-Balaton kerékpárralA Kis-Balaton gazdag élővilágát az aktív kikapcsolódást kedvelők kerékpárral is felfedezhetik.4Wellness - kényeztetés egész évbenTesti-lelki kényeztetés egész évben Hévízen és környékén.5Tapolca Tavasbarlang és GyógybarlangCsónakázás és gyógyulás a föld alatt, Tapolcán.6Nyár, Balaton, strandokA legnépszerűbb strandok a Balaton északi és déli partján.7Sétahajóval a Keszthelyi-öbölbenSzálljon hajóra a keszthelyi mólónál és gyönyörködjön a környékben.8Termálfürdők a környékenGyógyfürdők Hévíz közelében.9Vonyarcvashegy-Wakeboard pályaMagyarország legjobb wakeboard pályája Vonyarcvashegyen.10AdriaKirándulás Hévízről az Adriai-tengerhez, Horvátország és Szlovénia gyönyörű üdülőhelyeire.11Velence, TriesztVelence, a lagúnák városa, egynapos kirándulás Hévízről Olaszországba. Dolce vita!12Kis-Balaton – az élő természetFedezze fel a Kis-Balaton élővilágát, kerüljön kapcsolatba a természettel.13VitorlázásVitorlástúrák a tavon, a balatoni és magyarországi utazás fénypontja.14Séta a keszthelyi Balaton partonA Balaton part egyik legszebb sétánya, a keszthelyi Balaton mólója!
Hévíz és környéke a vizek szerelmeseinek

Hévíz és környéke igazi vízi birodalom. A Hévízi-tó, a Balaton, a Kis-Balaton és a Zala folyó számos vizes programhoz kínál lehetőséget.

Hévízen a legkézenfekvőbb vizes program a tóban úszás, gyógyulás. A Hévízi-tó gyógyhatása közel kétezer éve ismert, vize jótékony hatású a mozgásszervi panaszokra.

Az úszás nemcsak a reumás betegeknek tesz jót, de azoknak is, akiknek a szervezete komoly megterhelésnek van kitéve. Úszni a közeli Balatonban is lehet, szinte minden településnek egyedi hangulatú strandja van.

Ha a nyílt víz helyett inkább a medencés fürdőprogramokat részesítjük előnyben, a hévízi gyógyvízen kívül érdemes ellátogatni a zalakarosi, kehidakustányi és a sárvári termálfürdőbe is.

Kellemes, idegnyugtató program a pecázás a közeli Zalacsányi-tóban, a Zala folyóban, a Kis-Balatonban és természetesen a Balatonon is. Ehhez horgászengedélyre és napijegyre van szükség.

A Balatonon számos vízi sportot ki lehet próbálni, a legegyszerűbb vízbiciklizéstől a wakeboard pályáig várnak ránk az extrém lehetőségek. Az igazán bátrak szörfözni, kite-ozni is tanulhatnak.

A Balatonon vitorlázhatunk is, akár saját hajóval, akár bérelt vitorlással és legénységgel is szelhetjük a habokat. Ha nagyobb hajóra vágyunk, a kikötőkben menetrendszerű és sétahajó programokat is választhatunk. Gyermekeknek és romantikus felnőtteknek is szerveznek hajós kirándulásokat, a kalózkodástól a naplementés borkóstolásig.