Séta a keszthelyi Balaton parton

A keszthelyi Balaton-parton nem csak strandolni lehet. Akár romantikus randevú, akár családi séta egy fagyizással, akár egy baráti borozás a terv, minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

A keszthelyi Balaton-part már az 1800-as évek végén is a fürdőzők kedvelt találkozóhelye volt.

A Városi strand jelképét, a Szigetfürdőt és annak díszes bejáratát az elmúlt években újították fel, így az eredeti, monarchia korabeli látvány fogadja a sétálókat, strandolókat.

A part közelében található az egykori Hullám és Balaton Szálló épülete, mindkettő beruházóra vár, jelenleg üresen állnak az 1890-es években épült hotelek.

Ha a vasút- és buszállomásról jövünk, a felújított pavilonsorba jutunk. Kis vendéglátóegységekben ehetünk, ihatunk: lángost, pizzát, hamburgert, sült kolbászt, fagylaltot, balatoni borokat, de ajándéküzletek is vannak, és strandfelszerelési cikkeket is tudunk itt vásárolni.

A Városi strand nappal strandként, este, éjszaka pedig Viviéra néven zenés-táncos szórakozóhelyként várja a kikapcsolódni vágyókat.

A móló felé sétálva a felújított Zenepavilonnál gyakran vannak komoly- és könnyűzenei koncertek, gyerekelőadások, néptáncbemutatók.

A parti játszóteret és a sétányokat is az elmúlt években újították fel, így igazán modern körülmények között játszhatnak a kicsik, sőt a nagyszülők is. Igen, Keszthelyen elkészült egy senior játszótér is.

Különleges, zenére programozható szökőkutak is van az ezer színben pompázó virágágyások, növényszigetek között.

A parti sétány tökéletes randevúhelyszín, a háttérben a csendesen hullámzó Balatonnal, a közelben pedig az illatozó virágokkal.
A part mentén kisebb-nagyobb hattyú- és vadkacsacsapatokat is láthatunk, etetésükre külön madáreledel-adagolót állítottak fel a természetvédők.

Hálás fotótéma, ahogy a madarak veszekednek a jobb falatokért, a sirályok is hangos rikácsolással követelik a jussukat.

A mólóról gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi-hegységre, az öböl túloldalán levő Libás strandra, és a part végén emelkedő Helikon Szállóra, valamint a Szigetfürdőre is.

A kikötőből menetrend szerinti hajójáratok és sétahajók indulnak, kedvünkre válogathatunk a különböző hajós programok közül.

A Balaton-parton augusztus 20-án kerül sor a városi tűzijátékra.

A felújított, lekövezett Borutcában bor- és gasztronómiai fesztiválokat rendeznek a május elsejei szezonnyitástól a szüreti felvonulásig.

Hévízről vagy menetrend szerinti autóbuszjárattal, vagy saját autóval érdemes a keszthelyi Balaton-partra menni.

Képek a Keszthelyi Balaton partról