Sétahajóval a Keszthelyi-öbölben

A keszthelyi kikötőben a nyári szezonban többféle sétahajó várja az utasokat, számos programot kínálnak, borkóstoláson vagy kalózkiránduláson is részt vehetünk.

A móló elején a jegyárusító pavilonoknál megtaláljuk az aktuális menetrendeket és programokat, a kikötőben pedig megcsodálhatjuk a pompás hajókat, és eldönthetjük, melyikkel is szeretnénk egy kicsit hajókázni a magyar tengeren.

A menetrend szerinti hajójáratokkal eljuthatunk Badacsonyba, Fonyódra, de Tihanyba is, míg a sétahajók egy-másfél órás hajózás után visszatérnek a keszthelyi kikötőbe. Innen indul a Balaton egyetlen lapátkerekes személyszállító hajója, a Hableány, a Sissy névre hallgató kalózhajó és a történelmi Juditta vitorláshajó is, de választhatjuk a 80 éves motoros Csobáncot is.

Az utazás során megismerjük az adott hajó történetét, valamint a Keszthelyi-hegység hegyeiről, élővilágáról is hallunk érdekességeket. Egy-egy sétahajózással egészen a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnáig eljutunk.

Esténként népszerű a romantikus naplementetúra meg a borkóstolóval egybekötött sétahajózás.

Felejthetetlen élmény a vízen ringatózva megismerni a balatoni borokat.
Nagyobb társaságok, családok sétahajót bérelhetnek, egyéni programlehetőségeket is kínálnak a hajózási cégek.

A keszthelyi kikötőbe Hévízről legegyszerűbben a helyi buszjárattal úgy húsz perc alatt juthatunk el, a végállomástól öt-tíz perc séta a móló.

Ha autóval indulunk, a Balaton-parti parkolók egyikében hagyhatjuk a kocsit.

Képek a sétahajókról